XS
SM
MD
LG

Večeras će preko 25 miliona Engleza navijati za Čelzi

Čelzi - Totenham 2016. godine

Zaljubljenici u najvažniju spordenu stvar na svijetu - fudbal, i večeras će imati priliku gledati jedan spektakl, naročito oni najvjerniji navijači Liverpula. 

Da bi Liverpul matematički osigurao trofej sedam kola prije kraja, potrebno je da večeras Mančester Siti u derbiju kola ne pobjedi Čelzi na Stamford Bridžu. Prema stastističkim podatcima očekuje se da će čak 25 miliona, a možda i više, navijati za Čelzi, pogotovo navijači koji vole Liverpul.

Ovo nije prvi put da če Čelzi igrati za neku ekipu koja na kraju može postati šampion države. U maju 2016. godine Čelzi je igrao protiv Totenhema, a tadašnji prvak Lester navijao je za Čelzi koji je morao samo da ne izgubi od Totenhema kako bi Lisice osigurale trofej nekoliko kola prije kraja. 

Totenhem je imao dva gola prednosti, li se Čelzi golovima Hazarda i Kejhila vratio u meč. Nakon toga sve se posljednjih 20. minuta pretvorilo u veliku nervozu. Nekoliko oštrih startova, tuče, provokacije. Duel je sudio dobro poznati Mark Klatenburg koji je podijelio 12 žutih kartona.

Utakmica je završila rezultatom 2:2, a Lester je tada ispisao istoriju Engleskog fudbala. Večeras možda vidimo nešto slično, a Liverpul ima priliku nakon gotovo četiri decenije da podigne trofej Starog kontinenta sedam kola prije kraja šampionata.

Liverpul večeras može proslaviti titulu