XS
SM
MD
LG

Goran Hadžić trener u OK „Derventa“: Čeka nas još puno predanog i istrajnog rada, ali su stvoreni dobri preduslovi

Odbojkaški klub „Derventa“ je odmah nakon obavještenja zvaničnih institucija o mogućnosti održavanja trenažnog procesa, počeo s radom škole odbojke, predpionirske i pionirske selekcije.

Treninzi su se odvijali u skladu s preporukama nadležnih organa u adekvatnim uslovima Sportskog centra, a u radu s mlađim kategorijama su učestvovala četiri trenera.

„Iako je ovo bio relativno kratak period rada, uvažavajući i specifičnost uslova vezanih za pandemiju,  izuzetno sam zadovoljan prije svega brojem djece, pokazanim angažmanom i redovnošću dolazaka, kao osnovnih preduslova za stvaranje vlastitog igračkog potencijala. Djevojčice su vidno napredovale u tehničko-taktičkom smislu, a posebno raduje činjenica da su u dobroj mjeri usvojile odabrani koncept rada, sportsku filozofiju i mentalitet, a time smo im na najbolji način otvorili vrata u svijet ovog divnog sporta. Naravno da nas čeka još puno predanog i istrajnog rada, ali su stvoreni dobri preduslovi i osnova, te smatram da treba angažovati sve resurse u provođenju ovog koncepta, dugoročno posmatrano jedinog ispravnog i opstojnog za male sredine“, istakao je najtrofejniji BH odbojkaški stručnjak Gorana Hadžića koji radi sa mladim snagama ovog kluba, uz podršku nekadašnje igračice ovog kluba i igračice koju je svojevremeno trenirao u Kuli iz Gradačca, Jelene Ninković.

Važno je napomenuti da za dvije godine rada po novom konceptu niti jedan predviđeni trening nije otkazan, što je odraz organizacionog ustroja i svojevrsna pohvala za stručni kadar.

„Obzirom da je nakon konsultacija s igračicama i roditeljima odlučeno da se napravi pauza tokom vrelih ljetnih dana, po završetku posljednjeg ovosezonskog treninga je upriličen svečani čin proglašenja najuspješnijih u akciji „Odbojkašica sezone“. Od prvog treninga je evidentiran i adekvatno bodovan angažman po osnovu kriterijuma redovnosti dolaska na treninge, obavljanja dužnosti službenih lica, odlazaka na gostujuće utakmice i ažurnosti uplate članarine“ , istakli su iz Uprave ovog kluba.

Javni pomen, sve pohvale i simbolične nagrade za prisustvo na svim održanim treninzima u posljednjih pet mjeseci zaslužile su Tara Balešević, Maja Vujičić i Ema Eminović. 

Sumiranjem svih ovosezonskih aktivnosti izdvojene su najbolje, iako je veliki broj odbojkašica doslovno za bod ili dva ostao bez laskavih priznanja, što svima treba da predstavlja dodatni motiv i obavezu za još bolji angažman u narednim sezonama.

Bronzanu plaketu je zaslužila Una Jović, srebrnu Andrea Aleksić, a zlatnu plaketu i titulu odbojkašice sezone 2019/2020 opravdano je dobila Jelena Popadić.

 


Gradiška 0 : 3 Laktaši
Smeč DN 3 : 0 Kozara
Derventa : Panter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Panter 9 8 1 22
2 Kozara 10 6 4 17
3 Gradiška 10 5 5 16
4 Derventa 9 4 5 12
5 Smeč DN 10 3 7 11
6 Laktaši 10 3 7 9