XS
SM
MD
LG

Radovan Ralević: Kada se sve pogleda, nisam nezadovoljan

Obilić Herceg Novi

Nakon što je Takmičarska komisije Fudbalskog saveza Crne Gore održala nedavno sastanak povodm Prve ženske lige Crne Gore, odlučeno je da se sezona zvanično završi.Breznica Pljevlja je proglašeno prvakom države i oni će ići u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ekipa Obilića iz Herceg Novog koju predvodi Radovan Ralević završila je sezonu sa 19 odigranih utakmica od mogućih dvadeset. Upisali su 4 pobjede, jednu neriješenu i 14 poraza, te završili na petoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Povodom završetka sezone za www.sportdc.net govorio je Radovan Ralević. 

- Takmičenje pod okriljem FSCG završilo se prije kraja fudbalskog šampionata za žene gdje je ostalo još po jedno zaostalo kolo. U samu sezonu 2019/20 smo ušli sa rizikiom da li će veoma mlade igračice, mahom kadetkinja, uspjeti da iznesu zahtjevno takmičenje i pariraju dosta iskusnijim igračicama u drugim klubovima. Ispostavilo se da smo dobili kod većine djevojaka dosta na samom individualnom kvalitetu, kao i kolektivnoj stabilnosti i disciplini u igri, ali je upravo samo to iskustvo koje je manjkalo, uticalo na rezultat u većini utakmica.

Ralević ističe da je još potrebno rada i truda kako bi ženski fudbal u Crnoj Gori napredovao. 

- U kadetskoj ligi smo već ozbiljnije parirali svim klubovima i brojčano smo takođe prezentovali klub na zavidnom nivou. Smatram da je i dalje kompletan crnogorski ženski fudbal u razvoju još uvijek i da je potrebno još mnogo više rada i truda da nas drugi prepoznaju po određenim kvlitetima. Na nama je da sagledamo mogućnosti i da iz svega pokušamo izvući najbolje po djevojke koje stvarno žele da treniraju i igraju ovaj sport, te da se i u Evropi prezentujemo kao ozbiljan protivnik vrijedan pomena. Crna Gora je rasadnik talenata u svim sportovima tako da ni u ovome ne fali igračica koje zaslužuju svjetske karijere. Za kraj ću reći da sam srećan jer sam dio jedne velike porodice kakva jeste Obilić da sam izuzetno ponosan na moje prelijepe dame u kopačkama.

Trener Obilića imao je na kraju poruku i za nas.

- Zahvaljujem se vama na dostupnosti i aktivnostima koje radite za ženski fudbal na Balkanu i želim svu sreću u daljem radu i prepoznavanju vaših vrijednosti od inistitucija koje to treba da zainteresuje.

I naša redakcija želi da se zahvali treneru Obilića na saradnji za ovu sezonu i na dobrim riječima. Takođe, nadamo se da ćemo sarađivati i naredne godine, ali i budućnosti. 

Radovan Ralević


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6