XS
SM
MD
LG

Kelentrić prozvao rukometaše Sloge (FOTO)

Prozivka MRK Sloga Doboj

 

DOBOJ – Na stadionu Sportskih igara u Doboju obavljena je prozivka rukometaša Sloge čime su počeli sa pripremama za novu sezonu. Prozivku je obavio šef stručnog štaba Mario Kelentrić sa pomoćnicima Dankom Panićem i Dejanom Vasilićem.

Cjelokupan tok priprema   ekipa će provesti u Doboju, radit će se dva puta dnevno. Prvih petnaest dana treninzi će  biti bazirani na fizičkoj pripremi, a nakon toga krenut će se  sa odigravanjem prijateljskih utakmica ukoliko dozvoli situacija sa pandemijom korona virusa. Kostur ekipe od prošle sezone je ostao, a dovedena su pojačanja Peđa Dejanović, Vladan Đurđević, Srđan Gavrić, Artem Iuin i Marko Perović.

Mario Kelentrić šef stručnog štaba MRK Sloga Doboj

Na prvom okupljanju pojavilo se 18 igrača a to su: Miloš Maksimović, Srđan Gavrić, Vladan Đurđević, Milan Đurđević, Ognjen Maksimović, Igor Radić, Dušan Miličević, Nikola Lazić, Danilo Ristić, Radomir Stojanović, Arsenije Bubić, Vukašin Zekić, Bojan Tulendić, Božidar Bajović, Milutin Bogdanović, Marko Perović, Peđa Dejanović i Vladimir Stanković. Pripremama će se naknadno priključiti novajlija ruski internacionalac Artem Iuin, njegov dolazak se očekuje 3. avgusta. Kapiten ekipe u narednoj sezoni biće Peđa Dejanović.

-Konačno smo se  okupili i najbitnije je da smo krenuli trenirati. Ekipa koja je tu i koja je bila, igrači koje smo doveli ja sam jako zadovoljan. Trebamo raditi i nadati se da ćemo izbjeći virus koronu. Svo vrijeme priprema ćemo biti u Doboju. Imat ćemo jedno 10-11 treninga sedmično. Kombinovat ćemo trčanje vani, teretanu i rad sa loptama. Prve dvije sedmice nećemo igrati prijateljske utakmice. Već treću sedmicu želim da odigramo jednu ili dvije utakmice. To će sve zavisiti od epidemioloških uslova. Svi igrači su tu, jedino Artem bi trebao doću 3. avgusta mu je rezervisana karta. On prvo treba doći do Minska i to je malo komplikovano. Malo sam i ljut na njega a malo i nisam zato što je situacija u cijelom Svijetu i Evropi takva tako da može biti tolerancije. A nadam se da će se priključiti trećeg avgusta. –rekao je Mario Kelentrić.

Mario Kelentrić je tamo gdje je počeo prefesionalnu igračku karijeru, a sada sa istog mjesta kreće u samostalne trenerske vode. Ponovo je u Doboju i pitali smo ga o utiscima.

Danko Panić pomoćni trener MRK Sloga Doboj

-Ja sam prezadovoljan, ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Ja sam bio igrač, pa sam bio trener golmana i sada sam glavni trener. Drago mi je da mi je Sloga pružila tu mogućnost da svoje znanje prenesem u klub u kojem sam ja napravio prve korake kao igrač. Prezadovoljan sam tim, zahvalio bi se Vojislavu Rađi, upravi, kao i Gradonačelniku koji stoji čvrsto uz klub. Jako mi je drago da je cijeli grad stao iza jednog projekta. Sa mojim dolaskom sam siguran da  su ambicije porasle. Normalno je da ne zavisi sve od nas, pratimo šta je sa Borcem, Gračanicom, sa Ljubuškim i sa nekim ekipama koje su posljednjih par godina bile u vrhu. Prvo ćemo vidjeti kad će početi prvenstvo, u kakvom ćemo stanju biti i da li ćemo preživjeti do tog prvenstva. I ći ćemo utakmicu po utakmicu. Ja mislim ako izdržimo u ovom ritmu i budemo svi zdravi da možemo se sigurno uključiti u borbu za prvaka. –dodao je Kelentrić.   

Uprava Sloge na čelu sa Vojislavom Rađom nastoji da obezbjedi maksimalne uslove za rad. U toku su pregovori sa BH Telekomom oko generalnog sponzorstva kluba.

-Bez obzira na teško vrijeme sa koronom uspjeli smo da skupimo maltene kompletnu ekipu. Imamo još malo problema sa dolaskom ruskog internacionalca Artema Iuina zbog otkazanih letova iz Rusije prema ovom dijelu Evrope. Nadamo se da ćemo uspjeti to riješiti do 3. avgusta. Najbitnija stvar je da je nakon dužeg perioda klub uspio da dovede vrhunskog trenera, koji će sigurno unijeti dosta noviteta u radu kluba. Na motivaciji igrača će uraditi mnogo više nego što je to bilo u nekom proteklom periodu. Nama u upravi kluba je ostao sada zadatak da uz pomoć Grada i sponzora obezbjedimo maksimalne uslove za sprovođenje trenažnog procesa. Nadamo se da nas ova bolest korona neće omesti i da će liga da krene na vrijeme. Ono što je meni bitno je da je nakon dužeg perioda u Doboju se pojavila ambicija. Mi smo jedan period od osvajanja titule 2012. godine jednostavno prepustili se nekom osjećaju da nije bitno koji ćemo plasman ostvariti. Međutim, dovođenjem Marija Kelentrića u klub pojavila se ambicija. Samo njegovo ime ono što ja mogu da vidim kod svakog igrača je promijenilo pogled. Mi kao uprava nećemo postavljati nikakve ciljeve i opterećavati n trenera i ekipu da moraju nešto da urade. Ali, sam siguran da uz jedan ovakav stručni rad i stručni štab kakav Sloga sada ima. Da nas posluži zdravlje, da liga krene, Sloga će imati stvarno kvalitetnu ekipu koja će igrati bitnu uklogu u prvenstvu. Naš cilj u budućnosti je da uz razvoj naše škole rukometa u Doboju i afirmaciji domaćih igrača, da u jednom periodu od 4-5 godina napravimo bazu igrača koji će moći da igraju regionalne lige. Sloga je davno igrala SEHA ligu, bila je učesnik evropskih takmičenja. Ja se nadam da ćemo uspjeti u našim ambicijama, ciljevi jesu veliki. Ako nemaš zadatak koji te vuče naprijed onda i ne vrijedi se baviti sportom. Svakoga ko se bavi rukometom u Doboju i ko voli ovaj grad raduje činjenica da se sportska dvorana gradi. –rekao je Vojislav Rađa predsjednik kluba.

Stručni štab MRK Sloga Doboj

Dejan Vasilić pomoćni trener MRK Sloga Doboj

Marko Perović novajlija u ekipi Sloge

Marko Perović (lijevo) i novi kapiten Peđa Dejanović (desno)

Bojan Tulendić lijevo), Božidar Bajović (u sredini) i Milutin Bogdanović(desno)

Radomir Stojanović, Arsenije Bubić, Vukašin Zekić i Bojan Tulendić

Branko Prnjatović

doktor Milan Pavlović, Branko Prnjatović i čkan uprave Jovo Panić


Hercegovina : Krivaja
Maglaj : Borac M:TEL
Konjuh : Leotar
Sloboda : Gračanica
Sloga : Čapljina
Goražde : Izviđač
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 20 17 2 1 36
2 Borac M:TEL 21 13 3 5 29
3 Gračanica 20 12 2 6 26
4 Leotar 20 10 4 6 24
5 Sloboda 20 9 5 6 23
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 20 10 2 8 22
8 Krivaja 21 9 2 10 20
9 Goražde 20 7 2 11 16
10 Sloga 20 7 2 11 16
11 Maglaj 20 8 0 12 16
12 Hercegovina 21 6 0 15 12
13 Čapljina 20 1 0 19 2