XS
SM
MD
LG

Pekovć vodi Podgoricu

Doskorašnji selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković promivisan je juče u novog šefa stručnog štaba Podgorice. Mladi stručnjak kojem će ovo biti prvi posao u seniorskom fudbalu, na konferenciji za novinare je kazao da će dati sve od sebe da ekipa igra što bolje i ostvari što bolji rezultat.

- Znam dosta o Podgorici, nije tajna da je u pitanju veoma organizovan klub, koji je za kratko vrijeme stvorio ime u našem fudbalu i veliko mi je zadovoljstvo što su mi ukazali povjerenje da radim u ovoj sredini. Zahvalan sam i FSCG na saradnji još od igračkih dana, odredili su moj put po završetku karijere. Izašli su mi u susret da se posvetim klupskom fudbalu i tako zadovoljim strast da svakog dana budem na terenu i prenosim ideje igračima. To je ono što mi nedostaje još od igračkih dana, klupski fudbal je pravo mjerilo trenerskog posla. Veliku zahvalnost dugujem i dosadašnjem treneru Podgorice Voju Pejoviću, koji je postigao uspjehe vrijedne poštovanja i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - rekao je Peković.

Da li je nakom rada sa omladincima posao sa seniorima za vas izazov?

- Jeste, ali radujem se tome. Želim da se oprobam u klupskom fudbalu, to je nešto što je bilo neminovno kada sam odlučao da se bavim ovim poslom i gdje se vide rad i kvalitet trenera.

Kao igrač, Peković je sarađivao sa Jirgenom Klopom. Na pitanje da li nešto iz njegovog repertoara možemo vidjeti u Podgorici, odgovorio je:

- Svi teže fudbalu koji forsira Jirgen Klop, ali teško je kopirati ga. Nevjerovatan je motivator, izvlači maksimum iz svakog igrača i mnogo će mi značiti iskustvo rada sa njim, kao i sa Tomasom Tuhelom. Želim da moja ekipa igra čvrsto i disciplinovano, da kroz te principe dođemo do što boljeg rezultata. Poznajem tim, nekoliko momaka je otišlo, došlo je nekoliko mladih, ambicioznih igrača, koji tej treba da se dokažu. Teško je definisati ciljeve, a ono čemu težimo je da se ustalimo u Prvoj ligi i pozicioniramo na našoj fudbalskoj mapi. Trudićemo se da pružamo maksimum u svakom meču – istakao je na kraju Milorad Peković.

 Predsjednik Podgorice Tomislav Čelebić nije krio zadovoljstvo što će ovu ekipu u narednoj sezoni predvoditi Milorad Peković.

-Dosadašnji rezultat je rezultat svih nas zajedno, a nadam se da ćemo nastaviti još bolje, kako bi podigli nivo našeg kluba i fudbala u cjelini. Milorad je nastavak te priče, ovo je projekcija o kojoj smo dugo pričali i na kraju je i realizovali. On je bio član FSCG i bez zajedničkog dogovora nije bilo moguće ništa uraditi. Želim da čestitam našem treneru, da mu poželim najprije zdravlje, a onda i malo više sportske sreće, koja u prošloj sezoni nije bila naš saveznik – istakao je Čelebić.

Da li vam pomažu savjeti Predraga Mijatovića?

-On je moj kum i uz to veliki familirijani prijatelj. Svi kontakti sa takvim ljudimam kao što je Peđa jako su važni za unapređenje i usavršavanje. Nije tajna da radimo na tome da napravimo konekciju sa nekim od ozbiljnih evropskih klubova, kako bi prenijeli taj nivo znanja i dobili željene rezultate – dodao je Čelebić.

 Izvršni direktor Podgorice Andrija Radoman, govorio je o putu kluba od najnižeg ranga do elite.

-Podgorica je mlad klub koji postoji šest godina. Prešli smo dug put, od Treće lige do borbe za Evropu na dva fronta. Završili smo prošle godine na petom mjestu, a bili smo polufinalisti kupa Crne Gore. Kod nas danas trenera oko 300 fudbalera, od onih najmlađih do seniora, a imamo šest selekcija dječaka koji se takmiče u domaćim ligama. To je naš najveći ulog za budućnost. Pored toga klub se razvijao infrastrukturno, posjedujemo kvalitetan teren sa vještačkom podlogom i glavni teren, na kojem se gradi zapadna tribina. Kada bude završena, imaćemo kapacitet 4.200 sjedjećih mjesta – rekao je Andrija Radoman, izvršni direktor Podgorice i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji treneru Voju Pejoviću, koji će u u budućnosti obavljati ulogu sportskog direktora.


36 .kolo Telekom 1.CFL
Zeta : OFK Titograd
Grbalj : Sutjeska
Budućnost : Iskra
OFK Petrovac : Rudar
Kom : Podgorica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 31 23 4 4 73
2 Sutjeska 31 15 10 6 55
3 Iskra 31 15 8 8 53
4 Zeta 31 9 14 8 41
5 Podgorica 31 8 16 7 40
6 OFK Petrovac 31 9 10 12 37
7 Rudar 31 10 5 16 35
8 OFK Titograd 31 7 10 14 31
9 Kom 31 6 11 14 29
10 Grbalj 31 4 10 17 22