XS
SM
MD
LG

Uručenje pehara i medalja Slogi 2 (FOTO)

MRK Sloga 2 Doboj

DOBOJ – Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević uručili su medalje i šampionski pehar rukometašima Sloge 2 koji su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi Republike Srpske. Oni su bili prvi na tabeli bez poraza nakon jesenjeg dijela sezone, dok nisu imali priliku da takmičenje nastave zbog poznate epidemiološke situacije kada je prvenstvo prekinuto. Od naredne sezone Sloga 2 igrat će u prvoligaškom društvu Srpske.

-Želio bi da se zahvalim predsjedniku Rukometnog saveza Umičeviću koji je izdvojio svoje vrijeme. Da ne zaboravimo i jednostavno damo podstreka ovim mladim momcima. Oni su budućnost rukometa kako Grada Doboja, tako i Republike Srpske. Svakako da je ovo jedan veliki uspjeh, ova epidemije gurnula je u sjenku sve sportove tako i rukomet. Ne smijemo dozvoliti da prođe nezapaženo da je B ekipa osvojila prvo mjesto i plasirala se u prvu ligu. Grad Doboj podržava rukometni klub Slogu, ona je ambasador grada i obaveza svih nas. Ovim momcima želim puno sportske sreće, lične i porodične. Pravi se red u sportu jer donesen je zakon o sportu. Naravno da Borac i Sloga su nosioci rukometa u Republici Srpskoj, to je cilj rukometnog saveza i naravno nas u gradskoj upravi u Doboju da Sloga bude uvijek rame uz rame sa Borcem. Da se bukvalno takmičimo ko će biti bolje plasiran.  – rekao je Boris Jerinić gradonačelnik Doboja.

MRK Sloga 2 Doboj

Čelnici Rukometnog saveza Republike Srpske krenuli su u obilazak i uručenje pehara šampionskim ekipama u svim ligama. Prvak Republike Srpske u ženskoj konkurenciji je Knežopoljka iz Kozarske Dubice, a  u muškoj Derventa.

-Čestitam ekipi Sloge na osvojenom prvom mjestu i zahvalio bi gradonačelniku što ima ovakvo razumijevanje. On je član Upravnog odbora, to je sve njegova zasluga , jako je aktivan i važan član upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske. Mi ćemo još ovih dana da obiđemo Derventu koja se plasirala u premijer Ligu Bosne i Hercegovine, kao i ekipu Knežopoljke u ženskoj konkurenciji da uručimo pehare i medalje. Savez polako staje na svoje noge, još uvijek nam fali novčanih sredstava. Moramo više pokazati razumijevanja. Razgovarali smo i gradonačelnik se složio da Doboj bude domaćin finala Kupa Republike Srpske sredinom septembra. Doboj je grad rukometa i grad sporta. Sloga iz Doboja ponos Republike Srpske pa i Bosne i Hercegovine, te bivšoj Jugoslaviji. Zahvalan sam Doboju i gradonačelniku. –istakao je Marinko Umičević predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

U Sloginoj drugoj ekipi igralo je nekoliko igrača koji treniraju sa prvom ekipom i bilježili su minute u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

-Želim se zahvaliti ljudima koji su organizovali ovu dodjelu nagrada. Nažalost prekinuta je Druga liga zbog situacije u svijetu i pandemije korona. Nastavit ćemo da se borimo u Prvoj ligi, čeka nas novi izazov, jača liga, bolje ekipe. Mi ćemo dati svoj maksimum da pokušamo i to osvojiti. –riječi su Božidara Bajovića golmana Sloge 2.

Kapiten Dušan Miličević preuzeo pobjednički pehar

-Zasluženo smo osvojili prvo mjesto, žao nam je što se takmičenje prekinulo zbog korone. Ali, mi smo ubijeđeni da bi osvojili titulu svakako. U prvoj ligi želimo da budemo u vrhu. –istakao je Dušan Miličević kapiten Sloge 2.

Šampionsku ekipu do titule je vodio trener Aleksandar Miličević, koji je ekipu preuzeo u drugom kolu od Srebrenka Markovića.

-Momci su zasluženo osvojili prvo mjesto i to bez poraza. Imali smo dvije neriješene utakmice kada smo bili nekompletni. Da se igrao drugi dio sezone mislim da bi bez poraza završili. Mi smo našeg konkurenta Kaluđera iz Banja Luke u posljednjem jesenjem kolu pobijedili na njihovom terenu. Ova ekipa može da se nosi u Prvoj ligi ako budu svi igrači mogli igrati. Ako njih 4-5 ne bude igralo u prvom timu i ostanu sa  nama. Očekujemo plasman među prvih pet ekipa. Rezultati pristižu rad dolazi do izražaja. Ima talentovanih igrača i sada je na njima da se pokažu. –rekao je Aleksandar Miličević trener Sloge 2.

Vojislav Rađa i Marinko Umičević

Boris Jerinić gradonačelnik Doboja i Marinko Umičević predsjednik RS RS

Boris Jerinić, Marinko Umičević i Vojislav Rađa


Drina 29 : 38 ORK Borac
Kotor Varoš 27 : 30 Višegrad - HED
Sloga 29 : 41 Bijeljina
Slavija 29 : 33 Derventa
ORK BL 30 : 31 Kozara (G)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Višegrad - HED 16 13 1 2 27
2 Mladost 15 12 1 2 25
3 Kozara (G) 15 11 2 2 24
4 Kotor Varoš 16 8 2 6 18
5 Derventa 15 8 2 5 18
6 Bijeljina 15 8 1 6 17
7 ORK BL 15 7 3 5 17
8 Drina 16 5 0 11 10
9 ORK Borac 16 3 0 13 6
10 Slavija 15 2 1 12 5
11 Sloga 16 1 1 14 3