XS
SM
MD
LG

Lokomotiva i Fortuna podijelili bodove

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive Brčko i Fortune iz Živinica podijelile su bodove u veoma interesantnoj i uzbudljivoj utakmici trećeg kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, a rezultat je glasio 0:0. Pored toga što su ove dvije ekipe odigrale veoma čvrst duel, vremenski uslovi za igru bili su totalno nemilosrdni, jer se igralo po veoma jakoj vrućini. 

Lokomotiva je dobro otvorila susret, kada je zaprijetila Memić u šestoj minuti, ali je lopta otišla pored gola. Naredna prilika za Brčanke bila je četiri minuta poslije, pokušala je Damjanović, no njen udarac završio je preko gola. Najbolja šansa za Lokomotivu bila je u prvom poluvremenu, Vasiljević je odlično šutirala sa 25 metara, međutim njen udarac uspješno odbranila Mustafić. Fortuna se uglavnom prvo poluvrijeme disciplinovano branila, te je jedino šansu u prvom dijelu igre imala u 35. minuti. S. Hodžić je izborila slobodan udarac za ekipu iz Živinica, a Hasić je šutirala preko gola. U 42. minuti domaća igračica, Sara Trujić je pokušala glavom, no njen udarac odlazi pored lijeve stative, a to je ujedno bila i posljednja prava prilika u prvom dijelu igre.

U nastavku utakmice, Lokomotiva je uspijela da zaprijeti u 55. minuti, kada je Mešanović sjajno uposlila Damjanović, a napadačica Lokosica pogađa stativu, pa je malo nedostajalo da postigne pogodak i donese prednost svojoj ekipi. Samo pet minuta kasnije Damjanović je još jednom uputila udarac, ali je dobro bila postavljena golmanica Fortune. Lokosice su konstatno pritiskale gostujući ekipu, koja je svoje šanse tražila iz kontranapada, a jedna takva se dogodila u 73. minuti, kada je Rabiji Kešetović malo nedostajalo da savlada Jovanu Vasić.

Deset minuta prije kraja utakmice, još jedna šansa za Brčanski tim, Smiljanić je odlično šutirala, a lopta je prozujala pored desne stative i rezultat je ostao nepromjenjen. Fortuna je dva minuta kasnije zaprijetila iz slobodnog udarca preko Selme Hasić, koja je pogodila samo stativu. Lokosice su u 84. minuti ostale sa igračicom manje, jer je direktan crveni karton dobila Nikolina Vujadin, nakon sprečavanja kontranapada Fortune. Međutim, Lokosice i pored manjeg broja igračica na terenu pokušavale su na sve načine da dođu do tri boda. Marija Damjanović dala je sve od sebe da postigne gol na utakmici još jednim udarcem u nadoknadi vremena, ali nije bio njen dan. Posljednju priliku na meču imala je Fortuna u trećem minutu produžetka, no Samira Selimović je pogodila samo prečku i utakmica je završila bez golova.  

- Dosta teška utakmica, iskreno, treća u sedam dana i osjetno nam je falilo svježine ali to nikako ne smije biti alibi. Nismo opravdali ulogu favorita i po izuzetno teškom vremenu Fortuna odnosi vrijedan ali i zaslužen bod. Iskreno, samo želimo što prije zaboraviti ovaj vikend i okrenuti se novim izazovima, djevojke su dobile par dana odmora, ispraznile su se emotivno ali i fizički, i vjerujem da ćemo se posložiti i korigovati stvari koje očigledno nisu funkcionisale. Ekipa Fortune je juče pokazala srce i karakter i borbu vrijednu Premijer lige te im želim puno sreće u nastavku sezone, riječi su Selme Omerović, trenerice Lokomotive

Sa druge strane u ekipi Fortune itekako su zadovoljni sa osvojenim bodom.

- Bilo je prilika sa jedne i druge strane, mi nismo iskoristili svoje šanse, kao ni Lokomotiva, tako da mi možemo itekako da budemo zadovoljni bodom. Lokomotiva je izuzetno čvrst i dobar protivnik, tako da odigrali smo stvarno jednu tešku i dobru utakmicu, pogotovo kada se vidi da su vremenski uslovi bili veoma teški za igru. Sve u svemu bila je jako zanimljiva utakmica i imalo je šta da se vidi. Mi se okrećemo novim izazovima i nadam se da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje i bolje, kaže Selma Hasić, igračica Fortune.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Fortuna Živinice 0:0.
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Vesna Miletić (Pale).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Strahinja Trifković (Pale).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Trujić, Džanić), Fortuna (V. Hodžić, S. Hodžić, Mujić, Karić).
Crveni karton: Nikolina Vujadin u 84. minuti (Lokomotiva Brčko).

Lokomotiva: Vasić, Šećić, Džanić, Vasiljević (od 46. Mešanović), Trujić, Vujadin, Smiljanić, Faćić (od 70. Crnobrnja), Memić (od 39. Dabić), Zukić, Damjanović.

Trener: Milorad Ilišković.

Fortuna: Mustafić, Mujić, Hamzić, Oštraković, Selimović, S. Hodžić (od 48. Kešetović), V. Hodžić, Žunić, Durić, Noćajević, Hasić.

Trener: Nermin Karić.

ŽFK Fortuna Živinice


Emina 1 : 0 Iskra
Radnik Bumerang 0 : 8 SFK 2000
Lokomotiva 0 : 0 Fortuna
Banja Luka 1 : 0 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 3 3 0 0 9
2 Lokomotiva 3 2 1 0 7
3 Emina 3 2 0 1 6
4 Radnik Bumerang 3 2 0 1 6
5 Banja Luka 3 1 0 2 3
6 Iskra 3 1 0 2 3
7 Fortuna 3 0 1 2 1
8 Modriča 3 0 0 3 0