XS
SM
MD
LG

Sloboda porazila Proleter

Proleter - Sloboda 1:4

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u šestom kolu Druge lige - grupa „Zapad“ u Tesliću pobijedili su Proleter 4:1. Trijumf izabranika Igora Mirkovića više je nego zaslužena, a da su napadači bili malo precizniji domaćini su mogli doživjeti pravi brodolom.

 I ovaj meč je pokazao da Sloboda ima odličan tim. U stanju je da bez povrijeđenog Ranka Babića i Nikića i četiri standardna prvotimaca: Duška Mitrića, Igora Mirkovića, Nikole Zeca i Vladana Gračanina koji su suspendovani parira svim ekipama. Opet su Mirkovićeve „bebe“ demonstrirale odličnu igru, veliku borbenost i htjenje.

Utakmica između Proletera i Slobode bio je meč dobrih starih fudbalskih prijatelja i ekipa koje su nekada palile i žarile na prvoligaškoj sceni Republike Srpske. Uglavnom su to bili neizvjesni mečevi do poslednjeg minuta, sa mnogo preokreta i uzbuđenja.

Uzbuđenja i preokreta nije nedostajalo i u ovoj utakmici. Gosti iz Mrkonjić Grada bolje su otvorili meč i golom Siniše Lazendića u trećem minutu poveli sa 1:0. Domaći fudbaleri su uspjeli da poravnaju rezultat u 18 minutu, a strijelac je bio Vanja Ćosić.

Radost domaćina je kratko trajala, jer je dva minuta prije odlaska na odmor Sloboda došla do drugog gola. Strijelac je bio Siniša Đaković, nakon što je ubačenu loptu pred gol Proletare neko od nadača Slobode vratio glavom u peterac. Najbolje se  snašao Siniša Đaković i pogodio za 1:2.

    Gosti iz Mrkonjićnić Grada sa dobrom, odgovornom i napadačkom igrom nastavili su i u drugom poluvremenu. Plod takve igre je bio treći (1:3) gol Slobode u 47 minutu, a strijelac je bio Milenko Amović.

Tačku na pobjedu Slobode stavio je mladi  Ognjen Soldat u 75 minutu, svojim četvrtim golom u šampionatu. On je bio precizan sa „bijele“tačke, nakon što je domaći golman Srđan Ristić  u jednoj akciji u svom petercu rukama srušio jednog od napadača Slobode i zaradio crveni karton.

Na gol Proletera stao je jedan od domaćih  fudbalera. Loptu  je uzeo Ognjen Soldat i udarcem po sredini gola stavio tačku na ubjedljivu pobjedu Slobode.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković zadovoljan je igrom i velikom pobjedom svoje ekipe.

-Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi i na osvajanju tri nova boda. To nam je bio i osnovni cilj u Tesliću, jer smo znali da nas očekuje  težak teren i da ćemo teško moći doći do naše pas igre. Zato smo posebnu pažnju posvetili prekidima i hvala Bogu da nam se to vratilo. Prva dva gola dali smo iz prekida. Prvo poluvrijeme smo otvorili odlično i poveli sa 1:0. Iz kontrolisane igre, iz jedne greške, dozvolili smo domaćinu da postigne gol i vrati se u utakmicu. Ali smo golom Đakovića prvo poluvrijeme završili sa vodstvom od 2:1. U drugom smo pojačali ritam riješili pitanje pobjednika golovima Amovića i Soldata. Sve čestitke momcima koji su iznijeli ovaj teret s obzirom na skraćenu rotaciju zbog suspenzije i povreda fudbalera. Domaćinu  čestitam na fer igri i želim im mnogo sreće u nastavku šampionata - kaže Mirković.


Čelinac 3 : 2 Progres
Dubrave 4 : 3 Polet 1926
Sloga (Srbac) 2 : 0 Laktaši
Borac 2 : 2 Omarska
Proleter 1 : 4 Sloboda
Sloga (Trn) 1 : 1 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 5 4 1 0 13
2 Omarska 6 3 2 1 11
3 Borac 6 3 2 1 11
4 Sloboda 5 3 1 1 10
5 Sloga (Trn) 5 3 1 1 10
6 Čelinac 5 3 0 2 9
7 Polet 1926 6 3 0 3 9
8 Sloga (Srbac) 6 2 1 3 7
9 OFK Brdo 5 2 1 2 7
10 Dubrave 6 2 1 3 7
11 Progres 6 2 0 4 6
12 Laktaši 6 1 0 5 3
13 Proleter 5 0 0 5 0