XS
SM
MD
LG

Dobanovčani ispustili pobedu pred kraj

Foto: H.D.Vujanović

U Dobanovcima je gostovao Radnički iz Sremske Mitrovice koji je jedinih 6 bodova u dosadašnjih 10 kola osvojio u Beogradu pobedama nad IMT-om i Zemunom. I u predgrađu je danas pokušao doći do pobede, od samog početka utakmice je bio angažovaniji i više pretio protivničkom golu.
Sjajnu priliku gosti imaju već u 6. minutu, Trebovac šutira glavom sa 7-8 metara, golman domaćih Katić brani uz pomoć prečke. Budućnost uzvraća u 14. minutu, Ivančević je odigrao povratnu na 16 metara do Ilića, ovaj cilja ugao i zamalo promašuje.
Mitrovčani nastavljaju sa napadima i u intervalu od 10 minuta stvaraju i propuštaju 4 prilike. Abubakar u 16. minutu upućuje loptu pod prečku, Katić sigurno interveniše. U 22. minutu Trebovac šutira sa dvadesetak metara, lopta odlazi kraj stative. Minut kasnije, posle kornera, Nikolić nogom šutira i pogađa ispred gol linije u glavu Ivančevića koji tako spašava siguran pogodak. Najzad u 26. minutu posle centaršuta Ilića, Radonjić lepo skače, ali njegov udarac glavom je neprecizan.
Tempo je u nastavku opao, a domaćin dolazi u vođstvo iz prekida u 43. minutu. Sa 25 metara slobodnjak je izveo Luković pogodivši rašlje, golman Šegavac se nije ni pomerio. Posle 2 minuta Radnički može do izjednačenja, Radonjić je iz slobodnog udarca uposlio Nikolića na 10 metara od gola, ovaj šutira iz okreta tik kraj stative, tako da se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću domaćina.
I u nastavku nije izostalo uzbuđenja, a prvo je viđeno pred golom domaćih u 53. minutu. Mijailović je na drugoj stativi pronašao Nikolića koji šutira iz prve, ali opet neprecizno. Rezervista Ranković u 55. minutu šutira glavom, ali mlako tako da je to bio lak plen za golmana gostiju. Ivančević 4 minuta kasnije ulazi malo iskosa u šesnaesetarac Radničkog, šutira snažno, a Šegavac loptu boksuje u korner.
Napadi i lepe akcije se smenjuju pred oba gola, Ivančević u 74. minutu ponovo upućuje jak udarac sa 18 metara ka golu gostiju, lopta završava iznad prečke. Mitrovčanin Pejović takođe pokušava sa distance u 79. minutu, međutim nema opasnosti po Katića, jer lopta odlazi preko gola. Sa udarcima iz daljine je završeno u 81. minutu, Ilić je poslao pravi projektil koji je prohujao pored same stative gostiju.
Radnički do zasluženog izjednačenja stiže 5 minuta pred kraj regularnog toka utakmice. Gost je izveo skraćeni korner, stvorila se velika gužva, lopta se odbijala između igrača dok nije stigla do Tomovića koji je makazicama sa svega 3-4 metra šalje pod prečku iznad statičnog Katića. Domaćin pokušava da ipak dođe do vođstva, u sledećem napadu Markišićev volej je sjajnom paradom odbranio Šegavac, tako da je ostalo pravednih 1:1.
Posle ovog kola Budućnost sa 15 bodova zauzima 9. mesto, dok Radnički uz poslednjeplasirani Dinamo ima samo 7 bodova. Naredno kolo Dobanovčani gostuju Grafičaru, a na noge Radničkom u Mitrovicu dolazi Jagodina.

BUDUĆNOST - RADNIČKI (SM) 1:1 (1:0)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Trifković Dejan. POM.SUDIJE: Novaković Novak i Milosavljević Nikola. STRELCI: Luković 43.min (Budućnost), Tomović 85.min (Radnički SM). ŽUTI KARTONI: Đorđević, Jeličić i Janjić (Budućnost), Pejović (Radnički SM).
BUDUĆNOST: Katić, Jeličić, Markišić, Dobrijević, Ilić, Đorđević, Vuković (Ranković), Luković, Janjić, Vladisavljević, Ivančević.
RADNIČKI (SM): Šegavac, Nikolić, Vasiljević, Abubakar, Janković (Mićanović), Ilić, Ni.Stevanović, Trebovac, Mijailović (Pejović), Radonjić (Tomović), Rakić (Ne.Stevanović).