XS
SM
MD
LG

Iznenađenje u Kozincima, Boban Bjelić pogodio za vrh tabele

Proteklog vikenda odigrana su tri susreta pretposljednjeg 6. kola u Gradskoj ligi Gradiška.

Iznenađenje i preokret priredili su fudbaleri Bratstva iz Orahove koji su slavili kod imenjaka u Kozincima. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a u nastavku domaći dolaze u prednost golom kapitena Branislava Subotića u 50. minuti. Ipak, gosti se nisu predavali i najprije u 70. minuti dolaze do izjednačenja, strijelac je bio Mirko Babić. Isti igrač samo minut prije isteka regularnog vremena pogađa za veliki preokret i još važnija tri boda za tim iz Orahove koji se ovom pobjedom bodovno izjednačio sa Kozinčanima koji imaju i utakmicu manje.

Četvrtu uzastopnu pobjedu upisala je Mladost. Na meču protiv Romanovaca gosti su došli u vođstvo u 15. minuti kada je precizan bio Aleksandar Simić. Stvari na početak vratio je Slaviša Kovačević u 77. minuti, da bi u posljednjim trenucima susreta Boban Bijelić pogodio za novi trijumf tima iz Seferovaca i trenutno prvu poziciju na tabeli. Romanovčani su na kraju susret završili sa dva igrača manje, pošto su direktne crvene kartone u 94. minuti zaradili Igor Kovačević i kapiten Ozren Cvišić.

Ovu pobjedu fudbaleri iz Seferovaca posvetili su golmanu Blagojeviću koji se oporavlja od teške saobraćajne nezgode.

Komšijski derbi između Stevana Dukića i Ratara otišao je na stranu domaćih. Prvo je Dragan Plisnić sjajno reagovao na centaršut Dalibora Ždere i postigao gol glavom pred kraj prvog poluvremena u 37. minuti. Drugo poluvrijeme je otvorio Andrej Hrvaćanin sjajnim pogotkom sa ivice šesnaesterca na asistenciju Plisnića, međutim gosti su ubrzo smanjili na 2:1 preko Nikole Vidovića. Nakon toga domaći su ponovo stvarali šanse. Belmin Lizalo je sa velike daljine pogodio prečku, Momo Đurić stativu, ali je na kraju upravo Đurić iskoristio kiks fudbalera iz Stare Topole i postigao posljednji gol na utakmici u 90. minuti za 3:1.


Romanovci 1 : 0 Vilusi
Bratstvo (K) 5 : 0 Ratar
Stevan Dukić 0 : 4 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bratstvo (K) 12 10 1 1 31
2 Mladost 12 10 0 2 30
3 Bratstvo (O) 12 6 2 4 20
4 Stevan Dukić 12 5 2 5 17
5 Vilusi 12 3 2 7 11
6 Ratar 12 1 4 7 7
7 Romanovci 12 1 1 10 4