XS
SM
MD
LG

Završen prvi futsal turnir u Gradišci ''Lav Premium Arena 2022"

DM Montaža iz Broda osvajač je prvog futsal turnira ''Lav Premium Arena 2022'' koji se prethodnih dana održavao u Areni Gradiška.

Oni su u finalu savladali Ekologiju Mulalić sa 6:3. Tri gola je postigao Mirko Marinković, a po jedan su dali Blagojević, Pejičić i Ivanagić. Golove za poraženu ekipu su postigli Savić, Vučić i Travar.

Ekipa iz Broda je do titule stigla nakon šest uzastopnih pobjeda, a jedan od najboljih igrača turnira Ivan Ivanagić iz pobjedničke ekipe zadovoljan je prvom titulom u Gradišci.

''Prije svega pohvale organizatorima za turnir, na vrhunskom nivou, dvorana je prelijepa. Imali smo najteži put do finala, žrijeb nas nije mazio, ali smo izdržali i osvojili titulu. Ekipa, najviše momaka je iz Bosanskog Broda, dvojica iz Bijeljine i dvojica iz Slavonskog Broda'', rekao je Ivanagić.

Pobjedniku je pripao ček od 10 000 KM. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Dragan Verić iz ekipe Ekologija Mulalić, najbolji strijelac je Mirko Marinković iz pobjedničke ekipe iz koje dolazi i najbolji golman, a to je Ognjen Blagojević.

U konkurenciji radničke igre, titulu je osvojila ekipa Prima ISG, koja je u finalu pobijedila Policiju Gradišku sa 3:1, dva gola je dao Majstorac, a jedan Spremo, dok je kod poražene ekipe strijelac bio Gavrić.

Najbolji igrač radničkih igara je Aleksandar Majstorac (Prima ISG), strijelac Vladimir Savković (Mehanizmi B), dok je Davor Šandara (Policija Gradiška) najbolji golman.

Ovogodišnji turnir okupio je 42 ekipe u dvije kategorije, a odigrano je ukupno 86 utakmica u osam dana trajanja turnira. Zadovoljstvo prvim organizovanim turnirom nije krio ni jedan od organizatora, Bojan Trgić iz UG Mikromreža.

''Ispunjena su sva očekivanja od turnira, što je na kraju pokazala i publika, dvorana je bila puna, zadovoljni smo u potpunosti. Zahvalio bih se svim mojim kolegama koji su učestvovali u organizaciji, Gradskoj upravi Gradiška i rukovodiocima Arene Gradiška i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo ugostiti ekipe iz regije'', objasnio je Trgić.

Pandemija i Evropsko prvenstvo u futsalu onemogućilo je neke igrače da dođu u Gradišku, ali na zimu 2023. očekujemo još bolji i jači turnir.