XS
SM
MD
LG

Dušan Kljajić: Na kraju sve se računa

Dušan Kljajić - foto: lična arhiva

U Kraljevu su odmerili snage rivali iz opasne zone i na kraju susret je završen bez pobednika, što je najrealniji ishod. Gostima iz Sremske Mitrovice je pripalo prvo a domaćinu nastavak utakmice. Ovo je ujedno bio peti meč Radničkog bez poraza (dve pobede i tri remija).

- U prvom poluvremenu imali smo više šansi, iskoristili smo brzinu naših ofanzivaca i bili u dva navrata u prilici "jedan na jedan". Doduše i Sloga je u 2-3 navrata opsno pripretila dalekometnim šutevima van šesnaesterca. Upravo smo iz takve jedne akcije po desnoj strani preko Nikolića poveli. Domaćin je u nastavku bacilo sve karte u napad i iz naše 3-4 vezane greške uspeo da izjednači. Teren je i za jedne i druge predstavljao najveću prepreku za kvalitetniju igru. Teško je igrati ozbiljnije protiv Sloge u postojećim okolnostima - kaže trener Dušan Kljajić. Cenjeni stručnjak je ponovio da veruje u ovaj tim i izrazio optimizam u pogledu opstanka među prvoligašima.

Posle Kraljeva sledi još jedno putovanje, ovoga puta na jug zemlje, u Vranje i okršaj sa direktnim konkurentoim u borbi za opstanak Dinamom. - Bodovi osvojeni protiv direktnih konkurenata su nam od suštinske važnosti u konačnom zbiru i određivanja plasmana na tabeli. Sve se računa, pored bodova, gol razlika, međusobni skor… Pobedom nad GFK Dubočicom i Železničarom, direktnim konkurtentima napravili smo duple bodove. Ne treba zanemariti činjenicu da smo jedini klub iz "crvene zone" koji ima pozitivnu gol razliku - napominje Kljajić.

Za utakmicu u Vranju neizvestan je nastup golmana Šegavca i Radovića, Stevanović ima parne kartone, i trebalo bi da se u tim vrati Janković, vrlo bitan igrač u koncepciji igre Radničkog.