XS
SM
MD
LG

Uspešna premijera Vladimira Buača u Ivanjici

Premijerni nastup Vladimira Buača na klupi Spartaka ŽK bio je više nego uspešan. Iznenadnim odlaskom Vladimira Gaćinovića ništa se suštinski nije promenilo i čelnici superligaša iz Gradskog vrta su se opredelili  za najbezbolniju opciju i rešenje su potražili u stručnom štabu. Buač je u Subotici godinu i po dana, dobro poznaje tim, sistem rada, i samim tim mu je bio olakšan prelazak na novu dužnost. Kaže da mu je znatno olakšan posao, odveo je tim u Ivanjicu bez pritiska i bilio kakvog imperativa, tako da su u meč ušli puni samopouzdanja. Pobeda u Ivanjici je znak kontinuiteta i  uhodanog puta do uspeha. Impresije iz Ivanjice, sa izvesnom dozom uzbuđenja i zadovoljstva, iznosi Vladimir  Buač.

- Prvih 20 minuta odigrali smo pomalo uplašeno, nismo delovali ozbiljno i kao rezultat teskobe primili smo gol. Domaćin je imao blagu dominaciju, da bi posle toga preuzeli kontrolu i za 11-13 minuta sa tri brza gola promenili iz korena tok utakmice. U nastavku smo želeli da spustimo intezitet igre i da protivnika udaljimo od našeg gola - objašnjava mladi stručnjak i napominje da je domaćin na njega ostavio pozitivan utisak i mišljenja je da zaslužuju bolje mesto na tabeli.

Stručni štab subotičkog superligaša pojačan je od pre mesec dana sa trenerom Savom Pavličevićem, donedavnim kormilarom srpskoligaša Bačke 1901. Pored njega Buaču će pomagati trener golmana Srđan Žakula i za kondiciju biće zadužen  Radomir Živković.