XS
SM
MD
LG

Lozničani imaju recept za gostovanja

Dragan Mićić trener Loznice - foto: fkloznica.rs

Loznica je bez sumnje najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Najuspešniji novajlija je u Gornjoj varoši uknjižio treću pobedu na strani. Podjednako su uspešni, kako na Lagatoru, tako i na gostovanjima. Trener Dragan Mićić apostrofira na iskustvu koje je bilo od presudnog značaja za ishod ovog duela.

- Presudilo je, kaže, naše veće iskustvo, mobilnost, borbeni duh i smirenost. Nije nas zbunilo vođstvo i evro gol Zemuna krajem prvog poluvremena. Ulaskom Dražića, Matića i Milinkovića osvežio sam redove i pomerili smo težište prema protivničkom golu, ređale su se prilike i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo načeti mrežu domaćina. G. Matić je propustio dve velike šanse i iz trećeg pokušaja je pogodio cilj, što je bio uvod u našu pobedu - kaže Mićić.  

Na pitanje otkud su tako uspešni na strani, Mićić ima spreman odgovor. - Imamo, navodi on, brze i pokretljive spoljne igrače i nije problem da iz kontri i polukontri budemo u poziciji da ugrozimo gol domaćina. Nekad ih realizujemo, nekad ne. Uglavnom nam odgovara način igre domaćih ekipa, koje se otvore i tako dobijemo dovoljno prostora da naše zamisli sprovedemo u delo. Kad to kažem pre svegas mislim na  Matića, Komarčevića, Ilića…