XS
SM
MD
LG

Lazetić: Timski pobeđujemo, kao tim i gubimo

Detalj sa meča iz Bačke Palanke - foto: FK Metalac/M.Jelisavčić Piko

Posle tri meseca, ukupno 9 vezanih prvenstvenih utakmica bez poraza, Metalac nije uspeo iz ovog 17. kola da donese makar bod. Igubili su na gostovanju od OFK Bačke sa 3:1. Vest da je sav plen otišao poslednjoj ekipi na tabeli, i to protiv Metalca, koji se u tom društvu probija uzlaznom putanjom, za mnoge je došla kao iznenađenje. Na pitanje šta se to desilo njegovoj ekipi u Bačkoj Palanci, šef stručnog štaba milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić, kaže:

- Nije se ništa posebno desilo. Normalno je da Metalac nekad mora i da izgubi. Utakmica je za nas dobro krenula, odigrali smo odlično prvih dvadesetak minuta, poveli smo i držali sve pod kontrolom. Onda smo krenuli da pravimo neke netipične greške i primili gol, koji nas je poremetio u odnosu na to kako smo planirali da odigramo drugo poluvreme. U tom nastavku brzo i lako primamo dva gola, što je takođe vrlo netipično, iz čistih situacija, iz našeg poseda. Loši smo bili u toj defanzivnoj tranziciji ovog puta.

Metalac je poveo u 14. minutu golom Maksimovića, da bi Žakula izjednačio u 38. U drugom delu za Bačku su bili precizni najpre Velimir u 53. iz kaznenog udarca, a potom i Ratković u 61. minutu. To nije bilo dovoljno za predaju Metalca pre vremena, ali ni za njihov rezultatski povratak.

- Raduje me to što smo do kraja utakmice održali dobar stav; sve vreme smo pritiskali, napravli tri dobre šanse, ali ovaj put nažalost nismo uspeli da stignemo do izjednačenja ili pobede. Sigurno ćemo se pozabaviti temeljno analizom svega toga i za sledeću utakmicu ispraviti greške.

Smatra se da su kiksevi pojedinih igrača Metalca juče bili presudni u korist Bačke, ali Lazetić na pitanje šta je uzrok takvim greškama odgovara:

- Ne bih se složio, jer mi smo tim. Kao tim pobeđujemo, kao tim smo i izgubili, niko nije pojedinačno odgovoran za poraz. Greške su sastvani deo fudbalske igre, uvek neko mora da napravi grešku da bi došlo do gola, ali mi pre svega timski nismo bili na onom nivou kao ranije. Samo kao grupa možemo da pravimo dobre rezultate i na tome moramo da radimo.

Za bolji učinak Metalac će imati priliku već subotu, i to na trećem gostovanju zaredom, u Novom Pazaru. Milanovčani su posle poraza u Bačkoj Palanci zadržali 8. mesto na tabeli sa 25 bodova.

M.Mijatović