XS
SM
MD
LG

Bačkopalančani slavili posle više od tri meseca

Goran Milojević šef stručnog štaba OFK Bačke - foto: ofkbacka.rs 

OFK Bačka nije znala za pobedu od 29. avgusta, ili skoro tri i po meseca. Na drugoj strani, njihov rival Metalac je sušta suprotnost i bez poraza su tri meseca, odnosno devet utakmica. I pred duel u Bačkoj Palanci bili su, bar na papiru bliži pobedi. Tako su i počeli ranim vođstvom, da bi na scenu stupio probuđeni domaćin i u najboljem izdanju jeseni napravili veliki preokret i uknjižili drugu prvenstvenu pobedu.

- Za nas je utakmica sa Metalcem bila od suštinske važnosti i mogućnost da uhvatimo priključak sa ekipama ispred nas. Odradili smo dobar posao tokom pauze, radili dobro i usvojili mnogo korisnih stvari. Na vreme smo anulirali prednost rivala i u nastavku odigrali na visokom nivou, i to je put kojim treba da se ide. Metalac je dobro nameštena ekipa, sačinjena od mladih igrača, sa par isusnijih pojedinaca - kaže trener Goran Milojević, koji je još u samoizolaciji i u zavisnosti od današnjeg testa, trebalo bi da se priključi ekipi do petka. 

Non-stop sam u kontaktu sa o stalim saradnicima iz stručnog štaba i raduje me da je sve dogovoreno sprovedeno u delo. - Pobeda, kaže on, mnogo znači na planu samopouzdanja celog tima i ovo je mali korak unapred. I ranije smo igrali dobro ali nismo osvajali bodove.