XS
SM
MD
LG

Najava 17. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je poslednje kolo Evrolige u 2020. godini. U utorak i srijedu na programu je 17. kolo.

Kolo otvaraju Himki i Olimpijakos u utorak u 18h. Ovo je duel dva potpuno različita tima. Himki je potpuno neorganizovan sa divljom igrom dok Olimpijakos igra timski i veoma lijepo. Jeste da postoji ona da i Himki negdje dobiti mora, ali ja bih se ovde kladio na Olimpijakos jer igraju mnogo ljepšu i organizovaniju košarku.

Od 18:30h sastaju se Efes i Real. Biće ovo pravi derbi. Efes je dobio Barsu u prošlom kolu a za vikend u ligi i Fener dok je Real izgubio od Barse u El Klasiku u ligi. Real je dobio sve rivale u EL od odlaska Kampaca ali ovo je utakmica u kojoj će im biti najteže. Iako Efes igra promjenjivo, ja bih se kladio na Efes u ovom meču jer mora krenuti i njihova serija konačno.

Od 20h sastaju se Alba i Žalgiris. Ovo je meč koji nije derbi ali kojeg itekako vrijedi gledati. Alba igra sve bolje i bolje a Žalgiris je ponovo uhvatio sjajan ritam. Oba tima igraju jako lijepu košarku a treneri ih vode na sjajan način. Teško je prognozirati šta će biti ali neki mi osjećaj govori da će Alba dobiti ovaj meč.

Od 20:05h sastaju se Makabi i Zenit. Makabi je loše ušao u sezonu ali od pobjede protiv Zvezde uhvatili su dobar ritam i igraju dobru košarku u poslednje vrijeme. Sa druge strane, ekipa Zenita igra sjajno cijele sezone i gotovo da nisu imali niti jedan kiks. Sjajno su posloženi i koriste svaku šansu. Iako bi odbrana Makabija mogla imati problema sa šutom Zenita, ipak tipujem na nastavak serije Makabija.

Poslednji meč u utorak, igraju Baskonija i Valensija od 21h. Ovo će biti španski derbi i duel timova sa različitim formama. Valensija je u seriji pobjeda dok je Baskonija bila u seriji poraza ali ih je prekinula protiv Armanija u prošlom kolu. Ovde bih iskreno igrao na manje poena jer očekujem tvrd meč i veliku borbu a pobjednika je nezahvalno prognozirati.

U srijedu program otvaraju Fenerbahče i Asvel. Iako Asvel igra dobro u poslednje vrijeme i dižu formu, nekako je ovo mečp koji Fener prosto mora dobiti. Tim Igora Kokoškova je imao i previše kikseva tako da bi ovaj meč prosto morali dobiti.

Od 19h sastaju se Zvezda i Panatinaikos. Zvezdi će ovo biti prvi EL meč od povratka Radonjića dok Pao dolazi u Beograd u sličnoj situaciji kao što je i Zvezda kada su sami rezultati u pitanju. Ne briljiraju ni jedni ni drug. Međutim, nekako je za očekivati reakciju Zvezde i da nakon dva ubjedljiva poraza od Zenita i Igokee, upišu konačno pobjedu.

Veoma interesantan meč od 20:30h igraju Bajern i Barselona. Bajern je u prošlom kolu doživio poraz u Kaunasu ali i dalje drže plej of poziciju. Međutim, dosta im fali Lučić koji nije igrao poslednjih par mečeva i vidi se da su pali u igri. Barsa igra promjenjivo u poslednje vrijeme ali dovoljno dobro da bude u vrhu. Ovo bi mogao biti borben i tvrd meč ali prognoziram pobjedu Barse.

Poslednji meč u 2020. godini odigraće Armani i CSKA od 20:45h. Armani i dalje vrti ono svoje. Jedan skupi i ne najbolje ukompovani skup igrača. Više na momente liče na raštimovanu bandu nego na ozbiljnu ekipu. Budući da je CSKA u seriji od 11 pobjeda, zaista je teško očekivati da ovde izgube i da Armani prekine njihovu seriju a i Džejms će biti motivisan protiv bivšeg kluba.