XS
SM
MD
LG

Najava 17. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Iako je Nova Godina i iako su praznici, fudbal ne staje. U petak kreće novo kolo u Premijer ligi.

Kolo će otvoriti Everton i Vest Hem od 18:30h. Everton je u poslednja četiri susreta slavio a meč prošlog kola odložen im je jer je Siti imao problem sa koronom. Vest Hem generalno igra sjajnu sezonu ali su u padu u poslednje vrijeme. Zato treba očekivati da ekipa Karla Anćelotija nastavi sa pobjedama u ovom kolu. 

Od 21h sastaju se Mančester Junajted i Aston Vila. Junajted ne igra najbolje ali rezultati su odlični. Trenutno su drugi sa utakmicom manje. Vila igra takođe u sjajnoj formi. Imaju sedam bodova manje od Liverpula ali i dva meča manje. Uzeli su bod Čelsiju, pobijedili Arsenal Lester i Liverpul tako da itekako znaju igrati protiv velikih. S obzirom da Junajted ne briljira, neće biti iznenađenje ako ovde Vila ostane neporažena.

Prvi meč u subotu igraju Totenhem i Lids od 13:30h. Totenhem nije igrao u poslednjem kolu zato što je u Fulamu bilo dosta pozitivnih. Generalno, Murinjov tim je u velikom padu forme pa im je pauza možda i dobro došla. Lids igra sjajno i ostvarili su tri pobjede u poslednja četiri kola. Ovde bi moralo biti dosta golova ali bi i Totenhem trebao slaviti. Naime, Lids igra otvoreno a to je idealno za Totenhem jer će na kontre moći doa prijete često.

Od 16h sastaju se Kristal Palas i Šefild u meču koji nemojte gledati ako nemte pretjeranu potrebu za dosađivanjem. Ovo je prosto meč gdje nećemo gledati dobar fudbal i gdje bi jedan gol mogao odličiti pobjednika.

Od 18:30h sastaju se Brajton i Vulverhempton. Brajton je u sve težoj situaciji iako je njima igra dobra. Međutim, tako im mnogo fali napadač koji će realizovati šanse koje stvaraju. Mopej je u padu forme i to se itekako osjeti. Sličnih problema imaju i Vulvsi bez Himeneza ali su i bez njega ostvarili neke dobre rezultate. Ovde ne treba očekivati mnogo golova a nekako djeluje da će Brajton ostati neporažen jer prosto moraju negdje naplatiti dobru igru.

Od 21h se sastaju Vest Brom i Arsenal. Od odlaska Bilića, VBA ima bod u tri kola a kući je doživio dva poniženja od Vile i Lidsa. Arenal je nanizao dvije pobjede i djeluje da se polako dižu. Ovo je idealan meč za nastavak serije jer kakav god Arsenal bio, favorit je u ovom meču.

Prvi meč u nedelju bi trebali igrati Barnli i Fulam od 13h. Međutim, ovaj meč je upitan jer je Fulam trenutno u problemu radi korone. Ukoliko se ovaj meč bude igrao, biće važan u borbi za opstanak. Koliko god Fulam u poslednje vrijeme igrao dobro, ipak ovde treba očekivati da Barnli nastavi sa dobrim igrama u poslednje vrijeme i da dobiju.

Od 15:15 igraju Njukasl i Lester. Jeste Njukasl uzeo bod Liverpulu u prošlom kolu ali ako se gledaju napadački paramtetri, Njukasl je u svemu najgroa ili gotovo najgora ekipa u PL. Lester je kiksirao kod Palasa u prošlom kolu i daće sve od sebe da to promijene sada. Koliko god Njukasl bio nepredvidiv, ipak treba očekivati da Lester dođe do trijumfa u ovom meču.

Od 17:30h sastaju se Čelsi i Mančester Siti. Siti jeste imao pozotivnih i jeste im odložen meč sa Evertonom ali najavili su povratak treninzima pa bi to valjda trebalo značiti da se ovaj meč igra. Kako god, pravićemo se da se igra pa ćemo najaviti meč. U poslednje vrijeme i jedni i drugi su dosta dosta blijedi i obje ekipe će tražiti u ovoj utakmici šansu za pobjedu i dizanje samopouzdanja. Teško je predvidjeti ovakve mečeve ali s obzirom kako i jedni i drugi igraju derbije ove sezone, možda vrijedi probati sa tačnim rezultatom 0-0.

Kolo se završava u ponedeljak. Sautempton će dočekati ekipu Liverpula. Soton je i dalje u gornjem dijelu tabele i ekipa Ralfa Hazenhutla igra jako dobro. Međutim, ovde bi mogli biti u problemu jer oni postavljaju odbranu visoko a to bi značilo i da će Liverpulu ostati dosta prostora. S obzirom na dva vezana kiksa, Liverpul prosto mora dobiti ovaj meč. Meč je na programu u 21h.