XS
SM
MD
LG

Filip Gogić nigde iz Kruševca

Filip Gogić, FK Trayal - foto: facebook.com/fktrayal

U uvodu razgovora sa Filipom Gogićem (22), igračem Trayala, prenosimo zapažanja trenera Gorana Lazarevića, koji ima najbolji uvid u razvoj mladog fudbalera.

- Filip Gogić je jedan od najperspektivnijih igrača Prve lige - tvrdi poznati stručnjak i dodaje: - Protitip je modernog veznog igrača, sa obostranim kretanjem i odličnim šutem. Voli da se ubaci iz drugog plana u završnicu akcije. Trebaće mu dosta rada u kontinuitetu, bez oscilacija, ali će to dobiti sa iskustvom i viškom samopouzdanja.

Tokom igračke karijere nije napuštao rodni Kruševac. Počeo je u Napretku, kao većina njegovih vršnjaka, prošao sve mlađe selekcije i seniorski staž je pekao u Trayalu. Jedna sezona u Srpskoj ligi i treća među prvoligašima bilo je dovoljno da zabeleži oko 85 nastupa za "gumare". Jesenas je odigrao 13 utakmica i za razliku od ekipnog učinka, zadovoljan je svojim izdanjem.

- Zadovoljan sam kako se razvijam i u odnosu na prethodnu godinu vidim napredak. Kao ekipa mogli smo i morali više. Jednostavno nismo imali u ključnim trenucima dovoljno sreće niti koncentracije da bolju igru krunišemo povoljnijim rezultatima. Falila nam je završnica i smirenost u odsutnim trenucima kod postizanja gola - kaže, ne baš pričljiv, Gogić.

Dok traje pauza Gogić individualno radi na sebi kako bi spreman dočekao naporne pripreme zakazane za ponedeljak 12. januara.