XS
SM
MD
LG

Najava 18. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je prvo kolo Evrolige u 2021. godini a ukupno 18. Kolo kreće u četvrtak a biće nekoliko zanimljivih mečeva.

Već na startu čeka nas zanimljiv duel. Od 19h Zvezda dočekuje Fenerbahče. Ekipa Dejana Radonjića polako se prilagođava idejama novog trenra i ako je suditi po startu sa Radonjićem u EL, Zvezda će biti čvrsta i kompaktna ekipa. Fener je loše ušao u sezonu ali su vezali dvije pobjede od dolaska Gudurića i vidi se da će im srpski bek dosta značiti. Što se nekih izostanaka tiče, Zvezdi se vraća Lojd u ovom meču dok Fener nema bitnijih izostanaka. U svakom slučaju treba očekivati čvrst meč a blagu prednost dajem Feneru.

Od 20h Panatinaikos dočekuje ekipu Zenita. U Panati vlada haos a na kraju je i Vovorasu uručen otkaz. Vidjećemo da li će šok terapija u vidu otkaza treneru dati rezultata. Zenit djeluje zaista sjajno i djeluje kao plej of tim. U ovom susretu su veliki favoriti i biće iznenađenje ako ne dobiju.

U istom terminu, ekipa Albe dočekuje Makabi. Alba ima problema sa virusom u timu i sa odsustvom trenera Aita i nekih igrača poput Sive i Sikme. No, i bez njih su u ligi dobili Bajern a u EL Baskoniju. Makabi nikako da uhvati pravi ritam i seriju od par pobjeda a to im je neophodno ako žele borbu za plej of. S obzirom da ni jedni ni drugi ne briljiraju u odbrani, ovo bi trebao biti meč na veliki broj poena.

Od 21h Baskonija dočekuje CSKA. Biće ovo jedan od najzanimljivijih susreta jer je tako uvijek kada ove ekipe igraju međusobni meč. Često su to neizvjesni mečevi sa dramatičnim završnicama. Baskoniji prijeko ttreba pobjeda dok je CSKA u seriji od čak 12 vezanih pobjeda i ne osjeti se ni kada fali neki igrač. Biće sigurno oept zanimljivo i neizvjesno a blagu prednost dajem Armejcima.

U ovom terminu gledaćemo i španski derbi jer Barselona dočekuje Valensiju. Igrali su do sada dva meča. U EL Barsa je slavila u gostima a u Endesa ligi Valensija u gostima. Barsa je u očitom padu forme a muči ih i povreda Nikole Mirotića jer njega kad nema kao pola tima da fali što se vidjelo protiv Bajerna. Valensija  je i dalje u TOP8 a u prošlom kolu su nesrećno izgubili od Baskonije. U ovom susretu Barsa je favorit ali ako se opuste, Valensija će znati to iskoristiti i slaviti.

U petak četiri meča. Program kreće duelom Žalgirisa i Himkija u 19h. Duel timova različitih karakteristika. Domaći kompaktni, uigrani i milina ih gledati a Himki kao raspuštena banda pa zato ovde ne treba očekivati ništa sem pobjede Žalgirisa.

Od 20h Olimpijakos dočekuje Bajern u izuzetno bitnom meču. Olimpijakos je u prošlom kolu  savladali Himki dok je Bajern savladao Barselonu. Budući da su i jedni i drugi kandidati za TOP8 ovaj meč još više dobija na važnosti. Pošto i jedni i drugi igraju timski i čvrsto, treba očekivati veliku borbu i meč na manji broj poena.

Od 20:45h Asvel će dočekati Efes. Skoro su ovi timovi igrali zaostali meč i Asvel je izgubio dobijen meč u Turskoj. Budući da Asvel igra sve bolje, pogotovo kući, gostima neće biti lako. A uz to, pritisak je na strani Efesa jer nemaju više prava na kiks. No, ipak treba očekivati da opravdaju ulogu favorita i da dobiju ovaj meč.

Od 21h sastaće se Real i Armani. Real se u međuvremenu pojačao pod košem te je stigao Aleks Tajus. Iskusni centar pojačaće konkurenciju pod košem gdje je glavni fenomenalni Tavares. Sa druge strane, Armani je u plej of zoni ali sve su prilike da se neće još dugotamo zadržati. Imali su kikseva i mogli bi se izvaditi pobjedom u Madridu. Međutim, Real je veliki favorit i treba očekivati da opravdaju ulogu favorita.