XS
SM
MD
LG

Misimović progovorio o Begiću

Zvijezdan Misimović

Елведин Бегић први човек ФС БиХ у техничком мандату ради све да дестабилизује ионако климаве темеље “кровног” Савеза, а у целој причи око избора новог селектора прозвао је Звјездана Мисимовића, који је својевремено ауторитетом и угледом спасавао председника од удара јавности и навијача.

-Пре свега замолио бих господина Бегића да се не скрива иза мене и да ме престане да ме помиње у јавности. Он је председник Савеза, он одлучује и треба да буде тако. Главни је човек фудбала БиХ, бирао је селекторе. Нисам их ја бирао. Био сам у Kомисији за избор селектора када је изабран Роберт Просинечки. Kао и сада и тада смо одрадили свој посао и извештај предали Извршном одбору. Није тајна, да је наш фаворит у том моменту био Мехо Kодро. Међутим, изминиран је од оних који воде главну ријеч. Наша улога је била да предамо извештај, а онда Извршни одбор бира селектора. Зна се како те ствари функционишу – објаснио је Звјездан Мисимовић.

Популарни Миске тврди да није никога изневерио својим предлозима за новог селектора:

-Што се тиче садашњих избора могу рећи да сам обавио разговоре с неколико стручњака. Свој посао сам одрадио максимално професионално, емоције сам оставио по страни. Емоцијама није место када су у питању овакве ствари. Моје мишљење је, познавајући ситуацију у Савезу, да је у овом тренутку за нас најбоље решење стручњак из иностранства који неће бити оптерећен с тим ко је Бошњак, ко Србин, а ко Хрват. Управо због тога сам у извештају истакао да мислим да је за репрезентацију најбоље да је преузме Ивајло Петев или Марко Симоне. Дакле, два имена сам предложио, оба стручњака из иностранства, а не једно како ми се покушава подметнути.

Имао је и одговор на питање да је издао бивше саиграче, пре свих Сергеја Барбареза и Емира Спахића.

-Од свих тих који ме прозивају за Сергеја, сигурно је да га нико не воли као ја. Нажалост, није се још остварио као тренер, а ситуација је таква каква јесте и мислим да у овом тренутку Барбарезу најмање треба овај посао. А, што се тиче Емира, само ћу вам рећи да смо у сталном контакту. Чујемо се, пожелели смо један другом све најбоље за Нову годину. Били смо у контакту читаво време током ових преговора, отворени један према другом, немам никаквих проблема са Спахом и нећу их ни имати. Бегић је човек који је под обрисао са Ивицом Осимом који је уз Миљана Миљанића највеће име фудбала са некада заједничких нам простора. Покушава се ставити у исту раван са њим што није могуће. Немамо заједничких додирних тачака. Он нема никакав став. Имао је осам година да репрезентацији и Савезу приближи некадашње репрезентативце, не само Сергеја, него и многе који су с поносом носили дрес државног тима. Зашто то није урадио? То је право питање. Било ко да је предложен, не би био изабран. Зашто са свим легендама нашег фудбала је у сукобу? Лугушић, Хаџибегић, Осим, Папе, па ево сада и са мном? Зашто, да ли се ико запита – питао се на крају Звјездан Мисимовић.