XS
SM
MD
LG

FA kup: Barnli prošao na penale, VBA ispao

Foto: Burnley

Fudbaleri Barnlija savladali su MK Donse sa 5-4 nakon penala, u trećem kolu FA kupa.

Barnli je dobro otvorio meč te su imali šanse preko Barnsa i Vuda ali bez uspjeha. Dobra kontra u 29. minuti, donijela je vodstvo Donsima a strijelac je bio Džerom. Do kraja prvog poluvremena, Barnli je pokušavao ali nije bilo promjene rezultata.  Barnli je bio bolji u nastavku susreta ali nikako nisu mogli do izjednačenja. Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade, Vidra je pogodio za 1-1 i donio je produžetak svojoj ekipi.

U produžecima nije bilo golova pa se došlo do penala. Nakon prve serije gosti su imali prednost jer je Vidra promašio penal. Ipak, u trećoj i četvrtoj seriji Noris je odbranio penale Serensena i Gladvina pa je Barnli došao do preokreta. Golom Bardslija u petoj seriji, ostvarili su prolaz dalje.

Penali donijeli nisu sreću drugom premijerligašu, Vest Bromu. Naime, Blekpul je izbacio Vest Brom sa 5-4 nakon penala.

Blekpul je na odmor otišao sa vodstvom a strijelac je bio Jejts. U nastavku susreta, Adžaji pogađa za 1-1. Medin je donio novu prednost Blekpulu a Pereira je iz penala pogodio za 2-2 i ispostaviće se produžetke. U produžecima nije bilo golova. U penal seriji, za domaće su promašili Jejts i Kaikai a za goste Edvards, Furlong i Pereira pa je Blekpul prošao dalje.