XS
SM
MD
LG

Novi Pazar poražen u prvoj kontrolnoj utakmici u Antaliji

Detalj sa meča Novi Pazar - Slask Vroclav (foto: youtube.com/Śląsk Wrocław)

Fudbaleri Novog Pazara se od juče nalaze u Antaliju, gde će se tokom naredne dve sedmice spremati za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije.

Danas su fudbaleri Novog Pazara odigrali prvi kontrolni meč protiv protiv poljske ekipe Slaska iz Wroclava, četvrtoplasirane na tabeli Ekstraklase, premijer lige Poljske i izgubili rezultatom 4:1. Jedini gol za plavo-bele sa Jošanice postigao je Tomić u 13. minutu iz penala. Golove za Slask Wroclav su postigli Pich 5. minutu iz penala, Sobota u 24. minutu, Pawłowski 43. minutu, Cisse (autogol) 73. minutu. 

U prvom poluvremenu ekipa Novog Pazara je nastupila u sledećem sastavu: Rnić, Šarac, Pajović, Kovačević, Zimonjić, Delimeđac, Kiković, Stoiljković, Kurti, Tomić i Aganspahić. Novi Pazar u drugom poluvremenu je nastupio u sledećem sastavu: Drobnjak, Vukajlović, Vlajković, Marinković, Cisse, Islamović, Hadžibulić, Nikčević, Perić, Mićić i Dragutinović.

Planirano je da u poznatom turskom letovalištu odigraju pet internacionalnih i prijateljskih utakmica. Spisak protivnika je kompletiran i poznati su naredni rivali: 20. januara Sileks Kratovo, 23. januara Arsenal Tula, 26. januara Slovan iz Bratislave i 29. januara U21 Šahtjor iz Donjecka. 

Trener Radoslav Batak na pripreme je poveo 23 igrača, kojima bi narednih dana trebalo da se pridruže bolesni kapiten Jasmin Trtovac i Miloš Mijić.

U Turskoj će trenirati golmani Marko Drobnjak i Miloš Rnić, kao i igrači odbrane Nikola Vlajković, Marko Marinković, Lazar Pajović, Nikola Kovačević, Luka Šarac, Vahid Zimonjić i Nikola Vukajlović. Na pripreme su krenuli fudbaleri sredine terena: Abdulaj Sise, Mirza Delimeđac, Semir Hadžibulić, Branislav Tomić, Nemanja Perić, Bojica Nikčević, Luka Mićić, Danko Kiković, Sead Islamović, Dušan Stoiljković i Semir Alić, te napadači Almir Aganspahić, Nemanja Dragutinović i Ervin Kurti.