XS
SM
MD
LG

Proleter u Antaliji kuje evropske snove

FK Proleter - foto: arhiva kluba/FK Proleter

Proleter je odličnim igrama protekle jeseni zadao sebi zadatak da se rezultatski potvrdi na proleće i bude još bolji i za korak bliži četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije evropskih takmičenja. Preduslov za to biće potrebno da sublimišu igrački kadar i dobro odrade aktuelne pripreme. Povoljna okolnost je što su uspeli da zadrže kompletan igrački kadar, izuzev rezervnog golmana Elesina.

- Na pripremama u Turskoj tražićemo željenu formu. Neće biti lako, ali igrači su orni i i raspoloženi da ispune sve postavljene zadatke. Vratili smo četiri bonusa i time bi trebalo da dobijemo u ofanzivi. Uzdam se u Filipa Kneževića i nadam se da će proći valjano trenažni proces, i uz Babića trebalo bi da bude osveženje u navalnom redu. Raduje me da je Bane Jovanović posle preležanog virusa i povreda, koje su ga odvojile od terena više od mesec dana, spreman treba da nam bude na sredini od velike koristi. Ne odričemo se evropskih ambicija i četvrte pozicije na kojoj smo bili ali smo uz nešto slabiju završnicu završili na šestom mestu - objašnjava trener Branko Žigić.

Ekspedicija Proletera se u Antaliji nalazi već tri dana i biće u prilici da, između ostalih, odmeri snage sa Rapidom, Šahtjorom, Mariborom…