XS
SM
MD
LG

Kabel se pojačao na račun mladih igrača Vojvodine

Trener Zoran Vasiljević, FK Kabel - foto: lična arhiva

Kabel je prošle subote odigrao prvu pripremnu utakmicu sa Zlatiborom (1:1) i prvoligašem IMT-om. Trener Zoran Vasiljević izrazio je zadovoljstvo onim što je video na premijeri.

- Zadovoljan sam trčanjem, disciplinom i nekim stvarima koje smo ponovili iz prvog dela prvenstva. Neke delove igre smo automatizovali i nadam se da će novi igrači brzo uklopiti u naš sistem igre, to je potvrdila i druga utakmica na Novom Beogradu - objašnjava nam Vasiljević.

Sudeći po broju prelazaka sa Karađorđa na Štrand, Kabel je i definitivno postao filijala Vojvodine. Čak 10 mladih i perspektivnih igrača "lala" pojačalo je  ili će pojačati redove novosadskog prvoligaša do kraja prelaznog roka. Prvo ime je golman Toroman, koji se sa Novosađanima nalazi na pripremama u Antaliji, i po povratku iz Turske priključiće se trenizima "crveno-crnih". Stigao je talentovani desni bočni Mirić, napadač Bogdanović i kako nam reče Vasiljević, očekuje se dolazak još nekoliko bonusa.

- Na utakmici sa IMT-om ponovo sam proverio mogućnosti dve postave i time smo završili neke probne varijante i definitivno sam rasčistio dileme ko je pravo pojačnje, ko će da sačeka, odnosno ko je bliži prvom timu a kome će trebati malo više vremena da se uhoda. Reč je o mladim igračima i treba iskazati strpljenje i pažnju u njihovoj adaptaciji na naš način igre - naglašava poznati stručnjak.

Pored mladih igrača iz Vojvodine na Štrand su došli  krilni napadač Radočaj (Dinamo 1945), a sa Dečelićem je dogovoren nastavak saradnje. Traži se još jedan defanzivni vezni, u krajnjem slučaju naći će ga u "crveno-belom" taboru.

Za 30. januar zakazan je duel sa OFK Bačkom, sledi GFK Jagodina, OFK Bečej 1918 i generalka sa Kolubarom (13. 02.).