XS
SM
MD
LG

Najava 25. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je 25. kolo Premijer lige. U ovom kolu imamo dva derbija a biće još dobrog i zanimljivog fudbala.

Kolo u petak otvaraju Vulverhempton i Lids. Biće ovo sudar različitih filozofija. Domaći igraju tvrdo i više su orjentisani na defanzivu dok je Lids ekipa koja igra atraktivan i napadački fudbal. Ako se gleda forma, Lids je favorit u ovom meču. Međutim, obje ekipe su poprilično nepredvidive pa je teško prognozirati ishod meča.

U subotu u 13:30h igraju Sautempton i Čelsi. Sautempton je u četvrtfinalu FA kupa ali su u ligi u krizi  već neko vrijeme. Sa druge strane, Čelsi sa Tuhelom još ne zna za poraz a nisu primili ni mnogo golova. Međutim, nisu ni imali toliko teške rivale i ovo će vjerovatno biti i najkvalitetniji test za njih. Obično bude golova u mečevima ovih ekipa a tako bi trebalo biti i sada.

Od 16h Barnli dočekuje Vest Brom. Obje ekipe su u donjem dijelu tabele ali je kvalitet i igra na strani Barnlija. Na kraju krajeva i u boljoj su formi. Vest Brom već sada djeluje kao siguran putnik u Čempionšip a nakon ovog eča bi im moglo biti još teže jer je teško očekivati da mogu do bodova u ovom meču.

Od 18:30h igra se jedan od dva derbija. Naime, Liverpul će dočekati Everton u ''Mersisajd'' derbiju. Obje ekipe u ovaj meč ulaze nakon nekoliko loših rezultata u ligi. Liverpul je popravio raspoloženje pobjedom nad Lajpcigom u LŠ ali i dalje im nije blistava situacija u ligi. Štaviše, nisu više ni u TOP4 i nemaju prava na kiks. Ne treba očekivati previše golova i kvalitetan fudbal ali svakako vrijedi pogledati ovaj meč.

Fulam i Šefild igraju u 21h. Fulamu je ovo mnogo bitan meč. Ukoliko se žele boriti za opstanak, a jedini od poslednja tri tima imaju neke šanse za opstanak, onda moraju dobiti ovaj meč. Uspjeli su uzeti četiri boda u prethodnoj sedmici i sigurno u dobrom raspoloženju ulaze u meč. Šefild je bio blijed kod Vest Hema i generalno je svima jasno da su oni već u Čempionšipu. Međutim, oni nikome nisu lak zadatak i niko sa njima ne može igrati opušteno, posebno tim kakav je Fulam. 

Program u nedelju otvaraju Vest Hem i Totenhem u 13h. Ovo će biti takođe derbi budući da se radi o dva tima iz Londona ali će ostati u sjenci dva veća derbija u ovom kolu. Ipak, uzbuđenja ne bi trebalo manjkati. Obično bude mnogo golova kada igraju a posebno kada je Vest Hem domćain. Ako se gleda forma, ekipa Dejvida Mojesa je favorit u ovom meču a vidjećemo da li Murinjo može do bitne pobjede.

U 15:05h Aston Vila dočekuje Lester. I ovo je meč koji ne trebate propustiti jer bi mogao biti sjajan. Oba tima igraju jako dobar fudbal, oba tima imaju sjajne menadžere i oba tima su u dosta dobroj formi a pogotovo Lester. U prvoj dijelu sezone Vila je slavila a Lester se želi osvetiti i učvrstiti na drugoj pozicii. Teško je prognozirati pobjednika ali uzbuđenja će sigurno biti.

Od 17:30h igra se drugi derbi ovog kola a Arsenal dočekuje Mančester Siti. Oba tima bi mogla ući u meč sa kombinovanim timovima. Arsenalu je ovaj meč između dva meča sa Benfikom u Ligi Evrope dok Siti nakon meča igra sa Mehengaldbahom u LŠ. Međutim, kakve god ekipe izašle na teren, Siti je apsolutni favorit i trebalo bi se čudo desiti da Arsenal napravi nešto u ovom meču.

Od 20h sastaju se Mančester Junajted i Njukasl. Junajted je u padu u ligi ali su u LE dobili ubjedljivo Real Sosjedad u prvom meču. Sa druge strane, ekipa Njukasla igra dosta nekvalitetan fudbal ali nemaju problema oko opstanka jer ima i gorih ekipa. Kakav god bio Mančester, treba očekivati da upišu pobjedu u ovom meču.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Brajton i Kristal Palas. Ovo je važan meč i za jedne i za druge. Brajton je u jako dobroj formi i dosta su se popravili defanzivno u poslednje vrijeme dok Palas igra jednu klasičnu sezonu za njih. Nije zahvalno prognozirati ovaj meč ali blagu prednost treba dati Brajtonu.