XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava 25. kola

Pred nama je novo kolo u Premijer ligi a to znači i da nas čeka novo kolo u Fantaziju. Kolo je teško i mnogo je važno za ostatak sezone bar što se Fantazija tiče.

MOJA EKIPA

Kratko ću se osvrnuti na prošlo kolo. Ja sam sakupio 70 bodova. Inače je to super ali sada samo solidno jer je prosjek bio 61. Nazadovao sam oko 98 hiljada mjesta. Bilo je i pehova pa na primjer Diaz i Mi su odigrali samo po jedan meč dok od šest golova Sitija, kapiten Sterling je imao samo asistenciju.

U ovom kolu sam napravio tri izmjene i išao -8. Edersona sam izbacio i ubacio Martineza i mislim da će se dugoročno isplatiti. Kejna sam ubacio umjesto Antonija a umjesto Sona ubacio sam Rapfinju koji ima duplo kolo. Rizično radi minusa ali šta je tu je.

Martinez ide na Lester. Mislim da sada neće donijeti mnogo bodova ali dugoročno će se isplatiti. Dalas ima duplo kolo i očekujem da sakupi fine bodove protiv Vulvsa i Sautemptona. Od Diaza ne očekujem CS protiv Arsenala. Dobiti po meni hoće ali će ga nekako Arsenal dati. Mi protiv VBA djeluje kao penal za CS samo ako bude igrao a trebao bi.

Sterlinga bih izbacio rado ali nisam htio u -12. Čak mislim da je realnije da ne igra. Svakako mi je plan ubaciti De Brujnea umjesto njega već od narednog kola. Bruno protiv Njukasla bi morao biti dobar i realno je opcija za kapitena. Griliš i Medison idu jedan na drugoga i ne bi bilo loše da rešetaju obojica. Rapfinja je tu radi duplog kola i nadam se da će se isplatiti.

Kejn je protiv Vest Hema dobar i donosi dosta bodova pa se nadam da će i sada tako biti dok Bamford ima duplo kolo.

IZBOR KAPITENA

Pošto Lids ima duplo kolo a Vulvsi i Soton nisu toliko prejaki rivali, dvoumim se između Bamforda i Rapfinje oko kapitenske trake. Ako zanemarimo Lids, svakako su odlične opcije za kapitena i Bruno te Kejn.

Salah po men je isto dobra opcija jer je u dobroj formi. Ja ga nemam i polako me to košta ali trenutno mi treba malo veća egzibicija da ga ubacim.

NAPOMENE

-Mi je imao potres mozga i iz sigurnosnih razloga nije igra protiv Fulama. Ovaj vikend bi trebao igrati jer je dobro.

-Kreću glavobolje oko Sitija jer kreće LŠ. Pep je rekao da bi Gundogan mogao biti spreman za vikend ali moguće čak da ga odmori. Ne bih se iznenadio da Sterlinga odmori a da KDB krene već sad i da odigra nekih sat vremena. Dugoročno svakako preporučujem Diaza i De Brujnea jer ih neće toliko rotirati.

-Verner je prošlo kolo konačno dao gol. Polako hvata neki ritam i ko hoće praviti neku razliku, može probati sa njim.

-Obamejang je konačno dao tri gola u prošlom meču nakon što je dugo bio u očajnoj formi. Međutim, ne bih za njim jurio. Saka je naravno glavna opcija a čak Edegor djeluje kao neko ko bi mogao biti fina opcija za nekog ko želi rizikovati.
 
-Kalvert-Luin je propustio dvije utakmice. Trebao bi biti spreman za derbi ali je trebao biti spreman i za Siti pa nije igrao.

Toliko za ovaj put. Srećno svima.