XS
SM
MD
LG

Slogi samo pobede donose opstanak

Kraljevački prvoligaš je ostavio sumornu jesen iza sebe. Fenjeraš nema mnogo izgleda da izbori opstanak u takmičenju iz koga će na kraju sezone ispasti osam timova. Pozicija na tabeli i mršav bodovni konto nisu jedini problemi za klub iz Industrijske ulice. Bez pomoćnog terena fudbaleri su trenirali na mnogim mestima, ali najmanje u Kraljevu. A onda se na sve to nadovezao upad lopova na Gradski stadion, ukradena je oprema, sve ostalo oštećeno i demolirano. U tim i takvim okolnostima spremali su se „beli“ za presudne prolećne bitke i optimizam ih nije napustio.

Kada sam došao u Slogu rekao sam da nam nadu, želju i htenje niko ne može oduzeti. Ćutali smo, borili se sa svim problemima i radili. I taj rad je bio na vrlo visokom nivou i veoma sam zadovoljan odnosom igrača prema obavezama. Ubeđen sam da spremni dočekujemo drugi deo prvenstva – kaže Darko Milisavljević, trener fudbalera Sloge.

Detalj sa generalne probe fudbalera Sloge

U odnosu na jesenju polusezonu, Kraljevčani su značajno promenili tim. Bolje upućeni bi rekli da je Slogin sastav sada daleko jači i kvalitetniji.

Proimenili smo krvnu sliku tima. Doveli smo kvalitetna pojačanja, to se vidi na treningu i bilo je vidljivo i na kontrolnim utakmicama. Radi se o igračima sa izuzetnim ljudskim karakteristikama, sa fudbalskim potencijalom koji nam može doneti mnogo toga. Ne treba smetnuti sa uma da je teško dovesti kvalitetnog igrača u ekipu koja je poslednja na tabeli,a nama je to pošlo za rukom.

Borba za opstanak će biti druga i teška. Počinje sa prvim prolećnim kolom i gostovanjem neugodnog Radničkog iz Pirota.

Mi ne možemo i ne smemo da se opterećujemo imenom rivala. U ovoj ligi nema lakih protivnika, igra se dobar fudbal i svaki protivnik zaslužuje poštovanje. Ipak, mi izbora nemamo, da bi smo opstali moramo da pobeđujemo i da igramo na pobedu u svakoj utakmici. To neće biti lako, ali izbora nemamo. Radnički je veoma dobar tim, to su pokazali i u poslednjim kontrolnim utakmicama gde se vidi kvalitet tima. Imaju trenutno pet bodova više od nas, ali i oni su ispod crte i njima je svaka utakmica kvalifikaciona. Učinićemo sve što je do nas da dođemo do pobede, jer za nas su utakmice u Kraljevu ključne u borbi za opstanak – zaključuje Darko Milisavljević, šef struke kraljevačkih „belih“.

Jesenas je kraj Nišave bilo 1-1. U Sloginom dresu više nije strelac gola iz tog sureta Dragoljub Anđelković, ali spremni su drugi da poprave jako lošu gol razliku Sloge nakon prvog dela prvenstva.