XS
SM
MD
LG

Kragujevčani gaze sve redom, Leskovčani uzeli meru Kabelu

Startovali su prvoligaši proteklog vikenda i postigli pomalo neočekivane rezultate. Kragujevčani gaze sve redom, i ovog puta žrtva je bio Železničar u Pančevu. Najbliži pratoci nisu bili tako uspešni, i od troje najbližih pratilaca samo su "ljubičasti" osvojili mršavi bod u Vranju. Radnički je najbližem pratiocu Kabelu odmaknu osam bodova, ostalima čak 13 bodova (RFK Grafičar), odnosno bod više od Kolubare. Ako je situacija oko budućeg prvaka sve izvesnija, daleko je zanimljivije u donjem delu tabele, gde za opstanak strepi više od pola lige. 

U iznenađenje 18. kola možemo svrstati poraz Kabela u Leskovcu. Novosađani, jedna od najuspešnijih gostujućih ekipa (primili dva gola na strani), razočarali su, mada su do gola u zaustavnom vremenu do boda, ali i da prime još neki gol. Derbi je odigran u Lazarevcu, i pomalo neočekivano Lozničani su favorizovanom domaćinu priredili neugodno iznenađenje, i tako "rudarima" još jednom uzeli meru. 

Čačani su se još jedinom opekli u duelu sa Budućnošću, ovog puta u Dobanovcima. Ako je jesenas pobeda gostiju svrstana u veloko iznenađenje, protekli duel je obeležiila nastojanja domaćina da osvoji neophodne bodove u borbi za opstanak. Nošeni većom željom i silno motivisani smogli su snage da preokrenu rezultat u svoju korist.

Zemun je sa 10 omladinaca i bez kapitena Đalovića (povredio se u nastavku), poveli, ali nisu imali dovoljno snage i iskustva da bi iznenadili Trayal. OFK Žarkovo se specijalizovao za osvajanje bodova na strani, i iz Jagodine su se vratili sa bodom, ali žale za celim plenom, jer su po šansama bili bliži tom cilju. 

Dinamo je uspeo da odoli ambicioznom i favorizovanim gostima sa Topčiderske zvezde. RFK Grafičar je računao na sva tri boda i mogućnost da se približi drugoplasiranom Kabelu. Srećom na ruku su im išli neuspesi najbližih konkurenata. "Traktoristi "su uspeli da se revanširaju Sremskomitrovčanima za poraz na jesen joj premijeri. Gubili su ali ih to nije deprimirao i nastavili su u svom ritmu, na ruku im je išlo isključenje Abubakara. Piroćanci su uspeli da pariraju Kraljevčanima, koji sve dublje tonu, i sada su udaljeni od tima iznad crte deset bodova.