XS
SM
MD
LG

Mladosti fali malo samopouzdanja

Darko Rakočević - foto: lična arhiva

Dosadašnji asistent Neška Milovanovića, Darko Rakočević, preuzeo je Mladost u delikatnom trenutku, kada klubu predstoji borba za opstanak. Potez čelnika je logičan kada su se opredelili za trenera iz postojećeg stručnog štaba, koji dobro poznaje sistem rada, mogućnosti igrača, i po tom pitanju ništa se neće menjati.

Nismo navikli da Lučance gledamo u grupi ugroženih klubova, i utoliko je pred Rakočevićem delikatan zadatak. Ni ljudima u stručnom štabu nisu jasni slabiji rezultati, pogotovu što su pripreme uspešno određene, sa pozitivnim rezultatima na kontrolnim utakmicama. Sve je počelo od poraza u Ivanjici, a drugačija bi bila atmosfera da nisu neplanirano prepustili bodove Zlatiboru u Lučanima. Meč sa Metalcem biće drugi novom stručnjaku na klupi Mladosti, posle remija u Bačkoj Palanci.

- Realno očekuje nas jako teška i zahtevna utakmica. Na klupi Metalaca je Žarko Lazetić, moj veliki prijatelj. Drago mi je što pravi tako dobre rezultate. Izgradio je prepoznatljiv stil i sistem igre, koji forsira i očigledno im dobro ide. Kad je moj tim u pitanju, fali nam malo samopouzdanja. Primili smo naivane golove na prethodne dve utakmice, i ja to objašnjavam propustima koji dolaze od prevelike želje i žurbe - kaže Rakočević, koji neće moći da računa na povređenog Jovanovića i suspendovanog Lekovića.