XS
SM
MD
LG

Nikola Ćaćić za SportDC: Cilj mi je TOP30

Foto: Tennis TV

Protekle sedmice Nikola Ćaćić i Tomislav Brkić osvojili su titulu u parovima na turniru u Buenos Airesu. O toj tituli kao i o planovima u narednom periodu, za naš portal govorio je Nikola Ćaćić.

''Utisci su sjajni. Odigrali smo odličan turnir i mislim da smo zasluženo pobijedili u finalu. To je bio naš drugi ATP turnir koji smo igrali zajedno i nije moglo biti bolje. Zadovoljan sam učinjenim u Južnoj Americi'', kaže Ćaćić.

Inače, Ćaćić i Brkić nisu prvi put nastupili zajedno u Buenos Airesu. Prošle godine su odigrali jedan turnir. Bio je to Čelendžer u Forliju a Ćaćić i Brkić su ga osvojili.

''Tačno, osvojili smo jedan Čelendžer a to je bio i jedini turnir koji smo odigrali zajedno prošle godine. Imamo dogovor da igramo cijele sezone na šljaci zajedno. Mislim da možemo da igramo na visokom nivou'', ističe Ćaćić.

Ćaćić, koji je trenutno 51. na listi za parove i koji je najbolje rangirani srpski teniser u parovima, govorio je i o planovima u narednom periodu.

''Sledeći turnir koji ću igrati je Majami. Njega ću igrati sa Dušanom Lajovićem. Nakon toga idem u Evropu na šljaku. Ciljevi su mi da uđem u TOP30 do kraja godine.''

Ćaćić je bio dio reprezentacije Srbije na ovogodišnjem ATP kupu ali i dio reprezentacije koja je prošle godine osvojila premijerno izdanje ovog takmičenja.

''Najljepši trenutak u karijeri mi je osvajanje ATP turnira u Čengdu sa Dušanom ali i osvajanje ATP kupa naravno. Osjećaj je bio nevjerovatan, posebno jer sam bio novi član u timu. Mislim da sam se dobro prilagodio mada nije bilo teško jer je atmosfera bila sjajna'', kaže Ćaćić.

Za kraj razgovora sa Ćaćićem, dotakli smo se najnovijeg ostvarenja Novaka Đokovića i obaranja rekorda po broju sedmica na prvom mjestu.

''To može samo on, vjerovao je da može da obori rekord i uspio je. Nevjerovatno je to što radi. Tako isto smatram da će oboriti rekorde što se tiče Gren Slemova jer se definitivno neće zaustaviti'', poručio je za kraj Ćaćić.