XS
SM
MD
LG

Trofej čekan 43 godine

Osvajači 56. Kupa Srbije - odbojkaši kraljevačke Ribnice

Ribnica i Radnički igrali su 56. finale Kupa Srbije za odbojkaše i prava je šteta što zbog aktuelne situacije nije bilo moguće prisustvo gledalaca, jer smo ubeđeni da bi dvorana "Vlade Divac" bila mala da primi sve one koji su hteli uživo da prate "šumadijski derbi". Na početku nije bilo mnmogo odbojke, viđeno je čak sedams ervis grešaka, tri Kraljevčani i četiri Radnički. Ipak, pred tehnički tajm aut dve dobre odbffrane Todorovića i realizovane kontre "musketara" i Ribnica je došla do 12-10.Čuvali su Kraljevčani stečenu prednost, Delgudis i Ubiparip su bili sigurni u napadu, a posebno rasloložen je bio kapiten Tdorović. Kod Radničkog je Hamzagić bio vrlo efikasan,a isticao se tehničar Petrović. Još jedna odlična odbranaTodorovića na napad Hamzagića i realizovana kontra Delgadisa donela je Ribnici 20-17 u završnici prvog seta. Duel istih aktera nešto kasnije rezultirao je novim poenom Ribnice i vođstvom od 23-20. Radnički je spasao dve set lopte, ali treći napad Todorovića bio nerešiv za konačnih 25-22 i vođstvo "musketara" u meču.

Vođstvo Radničkog 5-0, sve na servise Nikole Goića nije uplašilo Kraljevčane. Vratili su se u meč serijom 8-2 i držali vođstvo do tehničkog tajm auta. Greška Degladisa donela je Radničkom vođstvo 12-11. U nastavku drugog seta gledali smo jako dobru odbojku, bilo je efektnih akcija i poena,a Ribnica je zahvaljujući jednoj odbrani više imala minimalnu prednost 20-19. Posle poena Ubiparipa, Ribnica je i dalje vodila minimlano, ovoga puta 23-22. Radnički je izjednačio posle greške Ubiparipa,ali je pec Goića doneo Ribnici prvu set loptu u drugom setu. I Kraljevčani su je iskoristili za vođstvo od 2-0 u meču.

Njetan Delgadis, kotektor Ribnice, najbolji poenter finalne utakmice Kuzpa Srbije

Na krilima tog vođstva, Ribnica je počela treći set, fantastično su delovali puleni Milana Simojlovića,a solo partiture Ivana Todorovića nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Na semaforu je stajalo 11-7, a na tehničkom tajm autu bilo je 12-8. Usledila je rapsodija u plavo-belom, Ribnica je igrala odlično, Radnički nije imao odogovor, pa su Kraljevčani vodili 19-12. Blokovi Matića, koji je zamenio Hamzagića iodlični napadi Ristića vratili su Radnički u život. Ribnica je imala samo poen prednosti i neizvesnist se vratila u meč. Ribnica je imala dve meč lopte, nije iskoristila,a onda je Radnički produžio finalni meč. Blok Goića, setlopta za Radnički koju su Kragujevčani odmah iskoristili, pošto je Gajović otpucao tempo u aut, 24-26.

U četvrtom setu, bolji početak Radničkog, očekivano. Poveli Kragujevčani 6-3, ali se Ribnica vratila u meč 7-7, da bi na tehničkom tajm autu "musketari" vodili 12-10. Uspela je Ribnica da odbije nalete rivala,a onda serija poena Kraljevčana za vođstvo 19-14, što je nateralo Kobiljskog za trenerski predah. Radnički se serijom 6-1 vratio u meč, igrao se poen za poen, ali je završnica bila u znaku Ribnice koja je imala tri set lopte,a dve nije iskoristila, Delgadis je sefvirao u aut i Todorovića je izblokirao Petrović. Treća sreća, Ristić je servirao u aut za konačnih 25-23i 3-1 za Ribnicu. Kup Srbije ide u grad na Ibar posle 43 godine.

U ČAST BESMRTNIH!

Ribnica je nastupilau dresovima na kojima su stajalilikovi igrača koji su 1978. godine osvojili Kup SFRJ u Novom Sadu. Savki igrač je imao po jedna lik na dresu,a treneri lik Dragana Nikolića koji je kao trener tada vodio "musketare".

Blok Ribnice na Koneu u finalnoj utakmici Kupa Srbije

RIBNICA - RADNIČKI (KG) 3 - 1 (25-22, 25-23, 24-26, 25-23)

Dvorana: Vlade Divac u Vrnjačkoj Banji Igrano bez prisustva gledalaca Sudije: G. Gradinski (Beograd), P. Balandžić (Beograd)

RIBNICA: Stefanović 13 (1 bl, 4 sg), Todorović 16(1bl, 6 sg, 6 gr), Vukmirović, Rudić, Bićanin 1 (1 bl), Ubiparip 12 (1 bl, 1 as, 8 sg), Veselinović, Rudić, V. Petrašinović, L. Ratković (libero 2), Krsteski (libero 1), Gajović 5 (1 bl, 1 gr), Delgudis 22 (1 as, 9 sg), Živanović Trener: M. Simojlović

RADNIČKI: Milutinović, Antić, Goić 10 (2 as, 3 bl, 3 gr), Vidović (libero 2), Lopar, Radević 2 (2 bl),Petrović 4 (1 bl), Ivanković, Matić 11 (2bl, 2 gr), Dukić, Pantović (libero 1), Kone 8 ( 1as, 7 sg), Hamzagić 8 (1 bl, 5 gr), Ristić 11 (6 sg) Trener: D. Kobiljski