XS
SM
MD
LG

Sise minirao Berberovu koncepciju

Davor Berber - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Fudbal je kolektivan sport ali sve zavisi od pojedinačnog učinka. Zbir individualnih vrednosti daje sliku mogućnosti tima. Idući navedenom logikom, trener Novog Pazara, Davor Berber, sastavio je tim koji je trebao da parira domaćoj Inđiji. Strategija je funkcionisala do kobnog  44. minuta. Šta se dogodilo u završnici prvog poluvremena, priča trener Berber.

- Za start s leđa naš igrač Sise dobio je opravdano žuti karton i u nastavku akcije startovao je na Cucina, nezadovoljan odlukom sudije, nekontrolisano je šutnuo loptu i sankcionisan drugim žutim, odnosno crvenim i ostavio saigrače na cedilu. Silom prilika, morao sam da promenim taktiku i strategiju. Uspešno smo se branili i koristili kontre da ugrozomo gol domaćina. U tom peroodu Stojiljković je glavnom pogodio gol, koji je poništen navodno zbog ofsajda. Za to vreme Inđija nije stvorila šansu za pogodak - navodi mladi stručnjak. 

Ključni momenat zbio se u 88. minutu kada je pogrešio Trtovac. Umesto da izbije loptu poigrao se, preduhitrio ga je Bastajić, koga je nesmotreno srušio za najstrožu kaznu. Po svemu viđenom, gosti su zaslužili bar bod, pogotovu što su prvo poluvreme odigrali na zadovoljavajući način. 

- Znali smo da je to za nas bitna utakmica. Pristupom i kako se igra razvijala bili smo u egalu. Inđija je samo u prvih 5-6 minuta imala dva prodora i šuta. Uspeli smo da se sačuvamo, držali loptu, imali bolji tajming i u kontrama preko Kikovića, Aganspahića i Mijića mogli do gola - kaze rezignirano Berber i naglašava da je problem sa Siseom jezička barijera, ne zna, veli,  pravilno da vrednuje i olako se odnosi prema obavezama. Zaključuje da mu to nije prvi put i ponekad mu se slično dogodi na treningu. 

Pazarci imaju zamerke na račun tretmana na gostovanjima od strane "ljudi u crnom". Smatraju da su u nekoliko navrata oštećeni tendencioznim suđenjem. U Novom Pazaru imaju ravnopravan tretman i, zahvaljujući agresiji i borbenosti, pobeđuju. Na strani bukvalno su onemogućeni da odigraju kako znaju i umeju, i kao da su unapred osuđeni na poraz. Sve to dovodi do gubitka samopouzdanja i igrači su onemogućeni da pokažu koliko vrede. .