XS
SM
MD
LG

Iskra savladala Radnik

Iskra Bugojno

Fudbalerke Iskre pobjedile su ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:1 na gradskom stadionu u Donjem Vakufu u prvoj utakmici drugog dijela sezone Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Bugojanke su tako stigle do još jedne pobjede ove sezone, a sedme protiv Radnika u međusobnim utakmicama. Početak duela očekivano, bio je miran, s obzirom da su oba tima tek izašla iz trenažnog procesa, ušli su u utakmicu sa previše opreznosti.

Prvu šansu imao je Radnik nakon kornera, kada je Šakotić uputila centaršut prema Marković, ali njen udarac glavom ide pored desne stative. Prva prava prilika za Iskru, ujedno je bila i pogodak. Mujagić je nakon jedne gužve u kaznenom prostoru dobro se snašla i iz okreta pogodila za 1:0. Pet minuta kasnije mogle su Bugojanke do još jednog gola, ali je bila neprecizna Lukić.

U 34. minutu Rahmanović je takođe oprobala svoje sposobnosti, pa je njen pokušaj otišao malo iznad prečke. U samom finišu prvog poluvremena pala su još dva gola. Prvo je Duvnjak nakon jedne gužve u šesnaestercu gošći iskoristila odbitak i poslala loptu u mrežu za 2:0, a svoj prvenac minutu kasnije postiže i Kulalić, do duše, uz malo sreće, jer se lopta nespretno odbila od Mitrović, pa se na odmor otišlo sa 3:0.

Radnik je nešto otvorenije igrao u nastavku, te prvu priliku imao u 48. minutu kada je pokušala Šakotić, ali je njen udarac odbranila Begić. Ipak, u 55. nije bilo spasa. Marković je ukrala jednu loptu na sredini terena i uposlila u prostor Krajšumović, a ona koristi svoje najveće oružje i bježi odbrani Iskre, te postiže pogodak za 3:1.

U 68. minutu Lukić je nakon asistencije Kulalić mogla do svog prvog pogotka u nastavku sezone, ali ju je u tome spriječila stativa. Posljednja prilika na utakmici viđena ja za Radnik, kada je Marković dodala loptu do Krajšumović, ali njen udarac očešljao je stativu i nije bilo promjene rezultata

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Radnik Bijeljina 3:1 (3:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor), Nebojša Čiča (Prijedor).
Žuti kartoni: Iskra (Bojanić), Radnik (Mitrović).
Crveni karton: Anđela Mitrović u 81. minutu (Radnik Bijeljina).

Iskra: Begić, Bojanić, Lukić, Brkić, Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, Bašić, Haračić, Kulalić (od 89. Šeper), Bajrić.

Trener: Samir Vrban.

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Blagojević, Šakotić, Marković, Krajšumović, Njeguš, Ždero (od 76. Stevanović), Stokanović, Stojanović.

Trener: Jelena Milović.


Iskra 3 : 1 Radnik Bumerang
Emina 3 : 2 Lokomotiva
SFK 2000 12 : 0 Banja Luka
Fortuna 9 : 0 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 12 11 1 0 34
2 Emina 12 9 1 2 28
3 Iskra 12 7 1 4 22
4 Lokomotiva 12 6 1 5 19
5 Radnik Bumerang 12 6 0 6 18
6 Fortuna 12 2 3 7 9
7 Banja Luka 12 2 2 8 8
8 Modriča 12 0 1 11 1