XS
SM
MD
LG

Lokosice poražene od Banja Luke

ŽFK Lokomotiva Brčko

Banja Luka je u Brčkom u okviru 17. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ostvarila do sada najveću pobjedu u ovoj sezoni, savladavši tim Lokomotive rezultatom 2:5 i tako prekinuli niz od 12 uzastopnih utakmica bez prvenstvenog trijumfa protiv popularnih lokosica.

Uprkos porazu i velikom problemu kada je u pitanju nedostatak pojedinih fudbalerki, što zbog povreda i žutih kartona, domaćin je sa svojim mladim snagama, koje su dobile šansu dao sve od sebe da izvuče maksimum iz ove utakmice, koja, barem kada su oni u pitanju nije imala takmičarski značaj. 

Domaćin je dobro otvorio utakmicu i imao već prvu priliku u 8. minutu preko Damjanović, ali je šutirala pored gola. Sa druge strane, prva šansa za Banja Luku, bio je i pogodak. Cvijić je uzela jednu loptu na sredini terena i povukla sa sobom, te dobro šutirala, ali se lopta odbila od bloka jedne fudbalerke Lokomotive i nespretno ušla u gol za 0:1. Potom domaćin uzima terensku inicijativu i do izjednačenja stiže 29. minutu. Nad Nikolinom Vujadin načinjen je prekršaj na samom rubu kaznenog prostora, a desetka Lokomotive ovakav poklon veoma rado prihvaća i fantastičnim šutem pogađa od prečku mrežu za 1:1. Sedam minuta kasnije Banja Luka je ponovo povela, nakon jedne gužve ispred gola Lokosica, lopta je malo zakačila Malinović, te je ona otišla u drugi ugao Kovač i to je nova prednost za gošće. Do kraja prvog poluvremena Banja Luka je postigla još jedan pogodak i nakon prvih 45. minuta imala je rezultat 1:3 u svoj korist.

U nastavku, Lokosice su izašle angažovanije i pokušavale što prije da smanje rezultat, a upornost im se isplatila. Nakon jedne lijepe akcije u kojoj su kombinovale Damjanović i Vujadin, ponovo je desetka Lokomotive uspješno pronašla put do mreže i smanjila rezultat na 2:3, igrao se 55. minut susreta. Na novu šansu Lokosica čekalo se šest minuta kasnije. Zukić je odličnom dugom loptom pronašla Smiljanić, koja je sjajno šutirala, ali Gvozderac je to veoma dobro odbranila i rezultat je ostao nepromjenjen.

Nakon toga, svoj udarac oprobala je i Gavrić, koja je šansu dobila u nastavku igre, no nije imala sreće da postigne svoj drugi pogodak ove sezone. U 70. minutu nakon jednog kontranapada Banja Luke, gošće dolaze do četvrtog pogotka, preko Ljuštine. U samom finišu, potez koji je možda i obilježio ovu utakmicu, jeste slobodan udarac koji je izvela Barać sa oko 35 metara udaljenosti. Sjajnim i preciznim šutem pogodila je mrežu Lokomotive za konačnih 2:5 i velika tri boda gošći.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Banja Luka 2:5 (1:3).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Amina Gluhić (Zenica).
Pomoćnici: Medina Šut (Zenica), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Damjanović, Dabić, Trujić), Banja Luka (Railić, Selimović).

Lokomotiva: Kovač, Vasić, Zukić, Trujić (od 82. Vidović), Vujadin, Smiljanić, Novaković (od 58. Gavrić), Malinović, Dabić (od 88. Brodlić), Damjanović, Vasiljević. 

Trener: Milorad Ilišković.

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Selimović (od 82. Savić), Jandrić, Filipović, Krstić (od 65. Marjanović), Railić, Jovanović, Cvijić, Ljuština (od 86. Ćebedžija), Vrhovac.

Trener: Zoran Dimitrić.


Emina 6 : 0 Modriča
Iskra 0 : 4 SFK 2000
Lokomotiva 2 : 5 Banja Luka
Radnik Bumerang 1 : 2 Fortuna
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 17 16 1 0 49
2 Emina 17 13 1 3 40
3 Iskra 17 9 3 5 30
4 Radnik Bumerang 17 9 0 8 27
5 Lokomotiva 17 7 2 8 23
6 Fortuna 17 3 5 9 14
7 Banja Luka 17 3 3 11 12
8 Modriča 17 0 1 16 1