XS
SM
MD
LG

Mujezinović: U Banja Luku idemo sa poštovanjem, ali i po dobar rezultat

Sloboda ide u Banja Luku da se nadigrava

Ženski fudbalski klub Sloboda Tuzla u istorijskoj utakmici pretkola Kupa Bosne i Hercegovine za žene putuje u Banja Luku, gdje će odmjeriti snage sa bh. premijerligašem, a to će im biti prvi međusobni susret ikada.

Sloboda je nastavak sezone otvorila pobjedom nad Sanom iz Sanskog Mosta rezultatom 2:0 u prvoligaškom karavanu Federacije Bosne i Hercegovine, dok je Banja Luka doživjela poraz u Premijer ženskoj ligi BiH od SFK čak 12:0.

Naravno, neće se mjeriti forma nakon jednog odigranog meča, ali sigurno da će biti psihološkog pritiska na tim iz Banja Luke, jer im u goste stiže ekipa koja je najveća nepoznanica svima.

Za naš sajt povodom ovog duela govorio je Armin Mujezinović, trener Slobode.

- Prvi bih želio da pozdravim vaš portal i da vam se zahvalim na praćenju ženskog fudbala i našeg kluba. Što se tiče utakmice, mi smo imali jedan veoma težak duel u nedelju, gdje smo se potrošili i ostali bez nekih igračica, koje su se nažalost povrijedile, tako da ćemo mi na ovo gostovanje idemo u jednom miks sastavu. Ipak, idemo da pružimo svoj maksimum i da izvučemo naravno ono najbolje. S obzirom da je u pitanju Banja Luka, nama nepoznanica, još naravno bh. premijerligaš, sigurno da idemo sa motivom više da vidimo na čemu smo i da vidimo koliko možemo protiv nivoa Premijer lige, jer i nama je cilj u budućnosti da dođemo na taj nivo. Pored toga, želimo da se predstavimo javnosti na najljepši mogući način, tako da očekujem i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat, jer ne idemo sigurno na neku ajmo reći "ekskurziju".

Iskusni stručnjak dodaje da imaju poštovanja prema Banja Luci, ali žele se predstaviti na najbolji mogući način u tom meču.

- Ovu utakmicu koju smo mi odigrali protiv Sane, ona nas hrabri. Definitivno je da mi idemo da igramo na neki nivo, na koji nismo ranije. Poštovanja ima sigruno, no nema razloga da se plašimo bilo koga, ovo je i dobra provjera za nas, tako da sigurno očekujem jednu dobru utakmicu i neka bolja ekipa prođe dalje, zaključio je trener Slobode Tuzle.

Utakmica se igra sutra od 14:00 časova na pomoćnom terenu Banja Luke.