XS
SM
MD
LG

Senad Hubjer: Ispunili smo cilj, ali idemo da odigramo dobru utakmicu

SFK Libero Goražde

SFK Libero iz Goražda, mladi i ambiciozni klub iz Bosanskog-podrinjskog kantona koji se nalazi u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine po drugi put zaredom plasirao se u baraž za ulazak u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, gdje će za protivnika imati Slobodu Tuzlu, prvoplasiranog iz sjevera.

Tim koji predvodi Senad Hubjer završio je sezonu na drugom mjestu u grupi jug sa devet pobjeda, jednim remijem i samo dva poraza, pa će kao i prošle godine ponovo igrati meč polufinala.

Libero već godinama važi za jednu od boljih ekipa u Federaciji, jer gotovo svake sezone su u vrhu tabele, a ove sezone su itekako podmladili ekipu, što je osnovni cilj ovog kluba, koji će jednog dana sigurno praviti velike stvari.

Povodom duela sa Slobodom govorio je Senad Hubjer, trener Libera iz Goražda.

- U nedelju nas očekuje utakmica sa ekipom Slobodom Tuzlom, koju dočekujemo bez bilo kakvog pritiska jer smo plasmanom u doigravanje za ulazak u Premijer ligu BiH ispunili cilj koji nam je zadala uprava kluba. Nadamo se jednoj dobroj utakmici u kojoj će dobiti šansu osam djevojčica iz naše škole fudbala koje su 2005. i 2006.godište. S obzirom da ćemo igrati u nedelju kada je pravoslavni praznik Vaskrs ostavili smo našim igračicama, čak njih sedam, da same odluče da li će nastupiti na utakmici ili ne, a kako god odluče mi ćemo podržati njihovu odluku. U drugom djelu sezone, pogotovo u zadnjih par kola dali smo šansu mlađim igračicama, što ćemo raditi i u narednom periodu. Nismo opterećeni rezultatom u nedeljnoj utakmici, kao ni ulaskom u Premijer ligu i zbog toga u Tuzlu idemo da se nadigravamo uz fer i poštenu igru, istakao je Senad Hubjer, trener SFK Libera Goražda.

Utakmica se igra u nedelju od 15:00 časova na pomoćnom terenu Tušnja.