XS
SM
MD
LG

Široki Brijeg se vratio u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine

Široki Brijeg

Fudbalerke Širokog Brijega vratile su se nakon samo jedne sezone u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine pošto su u spektakularnoj revanš utakmici remizirale sa SFK Liberom iz Goražda rezultatom 3:3. Izabranice Ivana Kvesića tako su drugi put u klupskoj istoriji izborile plasman u društvu najboljih.

U prvom duelu Široki je savladao tim iz Goražda sa 2:0 na domaćem terenu, te ukupnim rezultatom 3:5 prošao kroz cilj koji su zacrtali prije početka ove sezone. U toku regularnog dijela sezone u Prvoj ženskoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa "jug" zauzele su prvo mjesto na tabeli sa 34 osvojena boda, gdje su u 12 odigranih utakmica upisale 11 pobjeda i samo jednom remizirale.

Podsjećamo da je Široki Brijeg kao predposljednja ekipa na tabeli prošle sezone, zajedno sa Drinom, izbačena iz elite najboljih nakon odluke Takmičarske komisije prema kojoj je sezona završena po trenutnom stanju na tabeli radi Covida-19, a ono što je interesantno obe ekipe su se ove sezone uspijele vratiti u najviši rang bh. fudbala za žene. 

SFK Libero Goražde - ŽNK Široki Brijeg 3:3 (1:2).
Stadion: Midhat Drljević.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Ema Hajdarpašić (Sarajevo).
Četvrti sudija: Ena Isen (Semizovac).
Žuti kartoni: Libero (Hubjer, Droca), Široki (M. Radoš).

SFK Libero: Čorbadžić, Faković, Droca, Đurđević, Ljubanović, Soldar, Cvijetić, Smajić, Tanović, Velić, Bašić (od 46. Davidović).

Trener: Senad Hubjer.

Široki Brijeg: J. Radoš, Hrkač (od 90. Musa), Pavlinović, Šaravanja, Glavota, Tomas, M. Radoš, Filipović, Bagarić, Čepo (od 89. Mikulić), Buhač.

Trener: Ivan Kvesić.

Igračica utakmice: Branka Bagarić (Široki Brijeg).

Drugi put u istoriji plasirali su se u Premijer žensku ligu BiH