XS
SM
MD
LG

PLS: Derbi se igra u Dobanovcima, ali će Lazarevac biti u žiži

Foto: Prva liga Srbije

33. kolo prvenstva Prve lige Srbije otvorili su večeras Trayal i OFK Žarkovo. Pobeda je prema očekivanju pripala motivisanijem gostu, protiv anemičnog domaćina, kome je ovo sedmi poraz u seriji. "Gumari" su propustili brojne prilike za opstanak, i neće po dobrom pamtiti naročito završnicu prvenstva. Žarkovčana su popravili utisak posle serije od četiri poraza u poslednjih pet utakmica.

Sutra su na programu preostalih osam utakmica. Derbi se igra u Dobanovcima, gde gostuje lider i novi superligaš Radnički 1923, ali smo se odlučili da veći značaj damo istorijskom duelu u Lazarevcu između Kolubare i Borca 1926. "Rudari" će u slučaju pobede obezbediti prvi put plasman u elitu. Šteta je što najvećem uspehu lazarevaćkog fudbala neće prisustvovati gledaoci, i tako uveličati uspeh svojih ljubimaca. Domaćin je svestan značaja utakmice i imperativ pobede se podrazumeva. Trener Zoran Milinković napominje da meč od istorijskog značaja moraju odigrati smireno i hladne glave. Iskusni stručnjak respektuje Čačane i smatra da se radi o dobroj ekipi, ali veruje da njegovi igrači znaju i mogu da dođu do istorijske pobede. Pored duže vremena povređenog Stojanovića i Milisavljević, pauziraće kapiten Vasiljević i Janković. Borac 1926 će odigrati rastetećen i imamo utisak da žele da se prvenstvo što pre završi, jer ga neće pamtiti po dobrom. Susret u Lazarevcu propustiće zbog kartona Ovusu i Vasilić.

Budućnost i Radnički 1923 odigraće derbi bez velikog naboja, mada je Kragujevčanima stalo da ponesu titulu, i težiće da postignu pozitivan rezultat. Trener Vladica Petrović biće na slatkim mukama, jer svih 25 igrača mogu biti u kombinaciji za sastav tima. Petrović dobro poznaje i zna da se radi o kvalitetnom protivniku, sačinjenom od mladih i iskusnih povratnika kao što su Tomić, Mirić, Kovačević...

Zanimljiv duel odigraće u Vlasotincu GFK Dubočica i IMT-e. Leskovčani su se pomirili sa selidbom među srpskoligaša, ali su u obavezi da se dostojno oproste od Prve lige. U međuvremenu ostali su bez iskusnog stručnjaka Saše Mrkića, koga su na klupi zamenili pomoćnici Boban Cenić i Goran Đorđević. Pod znakom pitanja je nastup štopera Markovića i Nikolića, i veznog Mitrovića. "Traktoristi"  će težiti da se izdigne nakon neplaniranog poraza u prošlom kolu. Trener Nebojša Jandrić ne može da račun na Puriča, Zorića, a u kombinaciji za sastav je Đuković.

U Kabelu su nezadovoljni odnosom merodavnih prema klubu, i trener Zoran Vasiljević to potkrepljuje rečima: - Prošle sezone smo kažnjeni oduzimanjem bodova, i nakon što smo došli nadomak Superlige, kažnjeni smo novom merom da ne možemo ući u viši rang i ako budemo prvi ili drugi. Zbog tog će Vasiljević u Jagodini dati priliku mlađim igračima. U kombinaciji neće biti Petrić, Novaković, Bihorac, Pavličević. GFK Jagodina je u prošlom kolu zabeležila prvu prolećnu pobedu koja im neće puno značiti. Trener Slaviša Božičić već duže vremena ne može da račun na Vesića, Jovanovića, Medića, Radulovića i Miliča.

Loznica je favorit protiv mladog sastava Zemuna, mada je tim iz Gornje varoši ranije znao da se kući vrati neporažen. Trener Mićić će kombinovati sastav, ali sa ciljem da pobede i tako zaokruže više nego uspesnu sezonu. Zemun će biti kompletan, očekuju otvorenu igru sa iskusnim domaćinom. 

Radnički u Sremskoj Mitrovici želi da pobedom zaokruži uspešnu premijeru među prvoligašima. Nanizali su šest pobeda i žele da nastave seriju protiv Dinama. Domaćin želi pobedom da otklonio sve dileme oko opstanka, trener Korak će na raspolaganju imati sve prvotimce. 

U Kraljevu snage će odmeriti domaća Sloga i RFK Grafičar. Utakmica bez takmičarskog značaja, pruža priliku akterima da bez pritiska pokažu koliko vrede.