XS
SM
MD
LG

Šipovo slavi šampione

Gorica Šipovo - BSK 4:1

ŠIPOVO - Derbi kola Regionalne lige - Zapad Gorica - BSK (4:1) pripao je domaćem sastavu, koji su pobjedom i sa tri nova boda zasjeli na vrh tabele ispred ekipe Lijevča.

Bio je to važan meč za obe ekipe, koji su sigurno u ovom trenutku najkvalitetnije u ligi. To je pokazao i ovaj meč, koji su domaći fudbaleri zasluženo dobili, mada se ne možemo  oteti utisku da su fudbaleri BSK -a   primili dva jeftina gola (drugi i treći).

Prvo poluvrijeme završeno je 0:0, u ispitivanju snaga na terenu. Gledano u cjelini nije to bila kvalitetna igra. Istini za volju, zaprijetili su domaći fudbaleri u dva navrata.

U najboljoj prilici bio je Stanko Malinović u 22 minutu, ali je sa sedam osam  metara šutirao pored gola.

U 33 minutu jedan od napadača BSK natrčao je na odbijenu loptu, ali je njegov šut sa 25 metara završio pored gola.

U drugom poluvremenu trener Gorice Duško Saka u igru je uveo Ružića i Marić, a Branka Penu pomjeri bliže golu BSK - a. U prvih desetak minuta drugog poluvremena bolja igra obe ekipe i mnogo ofanzivnija  u oba smjera. Drugih četrdeset pet minuta sigurno će ostati u sjećanju ljubiteljima fudbala u Šipovu.

  Povela je Gorica u 52 minutu golom Branka Pene. Duško Sakan je izveo korner, a Pena glavom smjestio loptu u mrežu BSK-a.  Obilježeno je to velikim slavljem nekoliko stotina navijača Gorice koji su se okupili oko Gradskog stadiona u Šipovu.

Slavlje domaćih  još se nije ni stišalo, a gosti su poravnali rezultat. Loptu je u 54 minutu u peterec Gorice, iz slobodnog udarca ubacio je jedan od fudbalera BSK - a, a u mrežu Ilić smjestio Milosavljević (ako je izvještač mogao da dobro vidi, jer je meč pratio sa iz loše pozicije (!?).

 Bio je to šok za domaće igrače, koji se se brzo vraćaju u meč i u 57.  minuti dolaze u vođstvo 2:1, golom štopera Laze Kljajića.

On je jednu odbijenu loptu sa 25 metara poslao ka golu gostiju, a ona je odskočila od neravnog teren i završila u mreži, na opšte iznenađenje svih na trenu.

Tri minuta kasnije već je bilo 3:1 za Goricu. Duško Sakan je izveo korner sa lijeve strane. Oštro je uputio loptu koja je pored loše postavljenje odbrane završila u golu.

Dva nevjerovatna gola, za veliko slavlje Šipovljana, ali i  razočarenje fudbalera i stručnog štaba BSK- a.

Tačku na važnu pobjedu Gorice u 70. minutu stavio je Aleksandar Ružičić. On je jednu odbijenu loptu dobro zahvatio i poslao u mrežu BSK- a.  Za veliku pobjedu i slavlje fudbalera Gorice.

Ostali fotosi:


Gorica 4 : 1 BSK
Plamen 1 : 0 Naprijed
FSA 0 : 1 OFK Lauš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gorica 19 11 5 3 38
2 Lijevče 18 10 6 2 36
3 BSK 18 11 2 5 35
4 Plamen 19 11 1 7 34
5 OFK Lauš 19 9 4 6 31
6 FSA 18 7 4 7 25
7 Naprijed 19 6 5 8 23