XS
SM
MD
LG

Efes imao +21 pa zamalo prokockao plasman u finale

Foto: Euroleague

Košarkaši Efesa savladali su CSKA sa 89-86 te su se plasirali u finale Evrolige.

Efes je odlično otvorio meč. Iako je Šengelia dobro ušao u meč, Efes je igrao dobro u odbrani. U napadu su se od starta sjajno prilagodili na odbranu CSKA. Micić je bio razigran, Bobua je ušao u sjajan ritam te su imali +12. Nakon greške Larkina i poena Strelnieksa, CSKA smanjuje na 25-15. Efes je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom periodu. Nakon pet vezanih poena Micića, došli su do rekordnih +15. Samo zahvaljujući sjajnom Klajburnu, CSKA je koliko toliko ostao u igri te su sa -12 otišli na odmor.

Početak drugog poluvremena bio je iz noćne more za CSKA. Novu seriju Efesa otvorio je Micić trojkom pod faulom i poenima sa poludistance. Prednost je rasla i poenima Simona Efes je došao do +21. Na kraju je Efes sa 16 poena prednosti ušao u poslednji period. CSKA otvara poslednji period sa dvije trojke te prilaze na deset poena zaostatka. Efes je odbio prvi nalet CSKA ali su Moskovljani uspjeli prići na -3. 

Poenima Bobue, Efes je održao ''glavu iznad vode''. Bacanjima Kurbanova, CSKA je prišao na samo poen zaostatka. Uspjeli su se odbraniti i imali su napad za vodstvo. Međutim, Klajburn i Hiliard su promašili trojke a sa druge strane Larkin je dao jedno bacanje za 88-86. Ima je CSKA napad na sedam sekundi do kraja utakmice ali je Klajburn promašio trojku. Larkin je jedno bacanje opet dao i potvrdio pobjedu.

Vasa Micić predvodio je Efes sa 25 poena i šest asistencija dok je Klajburn predvodio CSKA sa 26 poena.

Efes će u finalu igrati protiv Barselone ili Armanija koji svoj meč igraju od 21h.