XS
SM
MD
LG

Kazne oečukuju Igokeu, Borac i Sparse

Amer Čolan

HKK Široki je novi košarkaški prvak BiH, nakon što su KK Igokea, KK Borac i OKK Spars odbili učešće na završnom turniru bh. prvenstva u Širokom Brijegu.

Tim povodom smo kontaktirali generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH, koji je otkrio da klubove koji su odbili učešće u završnici prvenstva očekuje kazna.

"Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH mora održati sjednicu i na osnovu izvještaja komesara i na osnovu Pravilnika se mora donijeti odluka o tome šta će se desiti sa klubovima koji se nisu pojavili na završnici prvenstva", kazao je za naš portal generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Dodao je da niko nema pravo prejudiciranja odluke.

"Ja ne mogu tvrditi kakva će odluka biti, nemam pravo da govorim o tome i vrlo je nezahvalno iznositi konkretan stav. Moramo vidjeti šta će reći komesar u svom izvještaju, a jsno je samo da se vrlo brzo mora održati sjednica Upravnog odbora KSBiH i nakon nje će biti poznato više detalja. Prema Pravilniku, nepojavljivanje odnosno neodigravanje dvije utakmice donosi automatsku kaznu izbacivanjem u niži rang. Ja ne znam da li će biti primijenjena takva kazna", istakao je Čolan.


Spars Realway 75 : 82 Borac
Čelik 63 : 68 Leotar
Široki 61 : 95 Igokea
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 10 10 0 20
2 Borac 10 7 3 17
3 Spars Realway 10 5 5 15
4 Široki 10 3 7 13
5 Leotar 10 3 7 13
6 Čelik 10 2 8 12