XS
SM
MD
LG

Novak Đoković srušio Nadala na njegovoj teritoriji i prošao u finale

Foto: ATP Tour

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa. On je u polufinalu savladao Rafaela Nadala sa 3-1.

Nole je već u prvom gemu imao dvije brejk lopte ali se Nadal izvukao asom i servis-vinerom. Nole je forsirao dosta drop-šot na startu koji ga nije služio. Nadal je to iskoristio, napravio brejk te je poveo sa 3-0 na startu meča. Nije tu stala serija Španca. Nole je pokušavao, napadao ali i griješio pa je Nadal napravio novi brejk i došao do 5-0. 

Nole je uzeo svoj servis gem a onda je došao do dvije brejk lopte. Nadal ih je opet spasio zahvaljujući servisu. Međutim, na trećoj brejk lopti, Rafa pravi dvostruku i Nole smanjuje na 5-2. Imao je Nadal brek i set loptu na servis Noleta ali je Nole smanjio na 5-3. Spasio je Nole tri set lopte na servis Rafe ali je Rafa četvrtu u devetom gemu a ukupnu sedmu iskoristio, te je sa 6-3 dobio prvi set.

Nole je dobro otvorio drugi set. Dobio je sigurno svoj gem a onda je došao do 0-40. Prvu brejk loptu Nadal je spasio na čistu sreću ali na drugoj je pogriješio i Nole je poveo 2-0. Međutim, brejk nije potvrdio i Nadal je vratio brejk. U šestom gemu, Nole je napravio novi brejk. U narednom gemu, Rafa je imao brejk šanse ali je Nole potvrdio brejk. Kod 5-3 je servirao za set, Nadal opet imao brejk lopte ali je Nole sa 6-3 dobio set.

U trećem setu Nol je prvi došao do brejk lopti. U trećem gemu imao je dvije brejk lopte. Jednu je Nadal spasio sjajnim servisom a drugu sjajnim forhendima. Međutim, Nole je treću iskoristio te je na kraju poveo sa 3-2. Imao je Nadal 15-40 u narednom gemu ali je Nole uspio spasiti obje brejk lopte. Međutim, treću nije spasio i Nadal je došao do 3-3.

U narednom gemu, Nole je došao do brejka bez izgubljenog poena. Imao je 30-0 na svom servisu u narednom gemu ali je poklonio brejk šansu Rafi. Ipak, uspio se izvući i povesti sa 5-3. Rafa je potom bio siguran na servisu i smanjio je na 5-4. Servirao je Nole za set, imao 30-0 a onda promašio zicer na mreži. Nadal je vezao još tri poena te je brejkom došao do 5-5. Imao je Nole dvije brejk prilike ali je Rafa poveo sa 6-5. Imao je Nadal brejk i set loptu ali je Nole odigrao perfektan drop-šot. Set je na kraju otišao u taj brejk.

Na startu taj brejka, razmijenili su po mini brejk. Potom su obojica držali soje servise. Nole je vodio 4-3 kada se odigrao spektakularan poen koji je zavrešn Rafinom greškom na mreži. Taj mini brejk je i presudio pa je Nole sa 7-4 dobio taj brejk.

Nadal je bolje otvorio četvrti set. Napravio je brejk te je poveo sa 2-0. Međutim, Nole je pokazao klasu te je brzim preokretom poveo sa 3-2. Nije se Nole tu zaustavio. U narednom gemu došao je do brejka prednosti te je poveo sa 4-2. Brejk je i potvrdio te je poveo sa 5-2. U narednom gemu Nole je došao do tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste te je sa 6-2 dobio četvrti set.

Nole će u finalu igrati sa Cicipasom a meč je na programu u nedleju.