XS
SM
MD
LG

Federer prošao, ispali Zverev i Rubljov

Foto: Wimbledon

Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. On je u osmini finala savladao Lorenca Sonega sa 3-0.

Federer je u sedmom gemu napravio brejk. Servirao je u desetom gemu za set ali je Talijan napravio brejk. Međutim, novim brejkom FFederer je dobio prvi set sa 7-5. U petom gemu drugog seta Federer je napravio brejk te je na kraju sa 6-4 dobio set. U trećem setu bio je ubjedljiv te je sa 6-2 dobio set.

Takmičenje na Vimbldonu završio je Saša Zverev. On je u pet setova izgubio od Ožije Alijasima. Kanađanin je dobio prva dva seta sa 6-4 i 7-6 a u oba je Zverev ispustio brejk prednosti. Naredna dva dobio je sa po 6-3. Imao je Ožije 2-0 u petom setu ali je Zverev došao do 3-2. Ipak, novim brejkom Ožije je dobio peti set sa 6-4.

Takmičenje je završio i Andrej Rubljov. Njega je savladao Marton Fučovič u pet setova te je tako zakazao duel sa Novakom Đokovićem. Fučovič je dobio prvi set sa 6-3 a potom je Rubljov napravio preokret te je sa 6-4 dobio naredna dva seta. Fučovič je potom vezao devet gemova i došao je do četvrtog seta sa 6-0 te je poveo sa 3-0 u petom setu. Do kraja je čuvao brejk prednosti te je sa 6-3 dobio set.