XS
SM
MD
LG

Đoković osvojio Vimbldon i ispisao istoriju!

Foto: Wimbledon

Novak Đoković osvojio je Vimbldon. On je u finalu savladao Matea Beretinija sa 3-1.

I jedni i drugi su bili izuzetno nervozni na startu meča i dosta su griješili. Sa dvije dvostruke greške, Nole je omogućio Beretiniju da dođe do brejk šanse. Ipak, Nole je vezao tri poena te je dobio uvodni gem. U četvtom gemu, Nole je došao do prvih brejk lopti. Mateo je prvu spasio sjajnim servisom ali je na drugoj pogriješio pa je Nole poveo sa 3-1. 

Do osmog gema obojica su čuvali servis bez problema. Tada je Nole imao set loptu na servis rivala ali se Mateo spasio servisom. U narednom gemu, Beretini je došao do dvije brejk lopte. Prvu je Nole spasio forhendom ali drugu Mateo koristi i vraća brejk. Set je na kraju otišao u taj brejk. Beretini je poveo sa 3-0 ali je Nole došao do 3-3. Međutim, novim mini brejkom Beretini dolazi do 5-3. Na kraju je sa 7-4 dobio taj brejk. 

Nole je sjajno otvorio drugi set. Već u prvom gemu došao je do brejk lopte te je sjajnim poenom na mreži došao do brejka. U trećem gemu, ponovo je pritisnuo rivala. Beretini je spasio dvije brejk lopte ali na trećoj je pogriješio iz bekhenda pa je Nole poveo sa 3-0. Pri vodstvu 5-2, Nole je servirao za set. Međutim, Beretini je napravio brejk. Imao je Nole 0-40 na servis Beretinija ali je Mateo vezao pet poena i smanjio na 5-4. Ipak, naredni gem Nole je uzeo bez izgubljenog poena te je sa 6-4 dobio drugi set.

U trećem gemu trećeg seta, Nole je došao do brejk lopte, napao Beretinija te je poveo sa 2-1. Iako je bilo 40-40, bez većih problema potvrdio je brejk i poveo je 3-1. U šestom gemu, Beretini je imao 15-40 na Noletov servis. Oba puta Nole je napao i krenuo naprijed i oba puta je Beretini propustio dobru priliku za poen a pogotovo na prvoj brejk lopti. Na kraju je Nole poveo sa 4-2. Do kraja seta čuvao je brejk prednosti te je sa 6-4 dobio set.

U četvrtom setu i jedan i drugi su u početku držali svoj servis bez problema. Imao je u šestom gemu Beretini 0-30 ali je Nole došao do 3-3. U narednom gemu, Nole je došao do brejk lopte. Beretini je na brejk lopti napravio dvostruku pa je Nole došao do brejka. U devetom gemu, Nole je došao do meč lopti. Prve dvije Beretini je spasio ali je treću Nole iskoristio te je sa 6-3 dobio četvrti set.

Ovom titulom, Nole se na prvom mjestu izjednačio sa Federerom i Nadalom po broju Gren Slemova. Sada sva trojica sada imaju po 20 Slemova. Nole ako osvoji US Open, kompletiraće kalendarski Slem.