XS
SM
MD
LG

Milorad Arlov nosi fudbalske lopte na Кosovo i Metohiju

Milorad Arlov i Slavko Basara na Gradskom stadionu u Banjaluci

Fudbalski savez Republike Srpske, Fudbalski klub laktaši, Omladinski Fudbalski klub Spartak 2013 i Fudbalski klub Ljubić iz Prnjavora obezbijedili su 30 lopti koje će banjalučki humanitarac Milorad Arlov odnijeti sutra klubovima i školama fudbala na Kosovu i Metohiji, južno od Ibra. Ukoliko banjalučkom humanitarcu bude dozvoljen ulaz u južnu srpsku pokrajinu (od Vidovdana 2020. godine prištinske vlasti mu ne dozvoljavaju pristup Kosmetu) imaće niz aktivnosti, između ostalog obići će i Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju koji je dar Republike Srpske.


-Ovim putem želim da se zahvalim Ognjenju Valjiću, generalnom sekretaru FSRS, Igoru Radeljiću i Draganu Stankoviću, direktoru i članu uprave Laktaša, Aleksandru Vrhovcu predsjedniku OFK Spartaka 2013 i Zoranu Deketu, prvom čovjeku Ljubića na donaciji u loptama koje ćemo da podijelimo djeci na Kosmetu i biće to veliki i dragocjen poklon za srpsku populaciju južno od Ibra. Takođe, hvala i mom prijatelju novinaru Sportskog žurnala Slavku Basari na svesrdnoj pomoći u ovoj donaciji. Ovo je samo još jedna u nizu humanitarnih akcija Republike Srpske za Kosovo i Metohiju – istakao je Milorad Arlov, dodavši da je inicijativu za pomoć u loptama pokrenuo Vlado Zejak, dopisnik SRNE sa Kosmeta.

Takođe, petoro srpske djece školskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica i porodica sa više djece primiće u utorak, 17. avgusta, stipendije u mjesečnom iznosu od 100 evra koje obezbjeđuje anonimni donator iz Republike Srpske, posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.


Stipendije Kseniji Vuković /2/, koja je iz višečlane porodice, i Davidu Rakiću /16/ iz Kosovske Mitrovice, Nikoliji Maksimović /10/ iz Kosovske Kamenice, Anastasiji Mihajlović /11/ iz Badovca kod Gračanice i Iliji Ristić /10/ iz Novog Brda uručiće predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Anonimni donator iz Republike Srpske na godišnjem nivou izdvja 6.000 evra ličnih sredstava, a njegova humanost traje punih pet godina i do sad je izdvojio 30.000 evra za pomoć srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji.

Milorad Arlov i Slavko Basara