XS
SM
MD
LG

Lokosice slavile protiv Širokog

ŽFK Lokomotiva Brčko

U zaostaloj utakmici prvog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine fudbalerke Lokomotive iz Brčkog ostvarile su još jednu veoma važnu i zasluženu pobjedu protiv Širokog Brijega na domaćem terenu. Izabranice Milorada Iliškovića slavile su sa 3:0 i tako stigle do drugog trijumfa ove sezone.

Početak utakmice najavio je jednu veoma kvalitetnu utakmicu. Lokosice su od početka bile odlučne u svojoj namjeri da dođu do tri boda. Povela je Lokomotiva u petoj minutu nakon što je Damjanović poslala dugu loptu u prostor za Smiljanić, koja se lijepo snašla i poslala loptu u mrežu za prednost od 1:0. Samo osam minuta kasnije novi pogodak u mreži Širokog Brijega. Radoš je igrala loptu rukom u kaznenom prostoru što je bilo dovoljno da glavna sutkinja Tanja Račić okarakteriše kao kazneni udarac, a siguran realizator sa 11 metara bila je Crnobrnja i lokosice su već tada imale veliku prednost.

Široki je prvi put zaprijetio u 16. minutu kada je nesigurnost domaće odbrane mogla iskoristiti Čepo, ali je Okanović to veoma dobro pratila i odbranila njen udarac. U 21. minutu Smiljanić je stvorila novu šansu za Lokomotivu i pokušala uzvratiti asisteniju Damjanovićkoj, no kapiten domaćina šutira preko gola. Deset minuta poslije i Smiljanić je pokušala novim udarcem sa 25 metara udaljenosti, ali se rezultat nije mjenjao, pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za Lokomotivu.

U nastavku igre indetično se igralo kao i u prvom poluvremenu. Lokomotiva je stvarala igru kroz posjed lopte i nekoliko dugih lopti prema Smiljanić i Damjanović. Prvu priliku imali su 50. minutu kada iz kornera nije bila precizna Trujić, šutirala je pored desne stative. U 58. minutu načinjen je prekršaj nad Damjanović, a na ivici kaznenog prostora slobodan udarac izvela je Bitević i tako svojim drugim golom u drugom nastupu za lokosice ponovo zatresla mrežu i praktično riješila pitanje pobjednika.

Široki je u dva navrata imao dobre prilike preko njihove možda i najbolje igračice u ovom momentu, Branke Bagarić, ali su oba ta pokušaja otišla visoko preko gola. Lokomotiva je mirno privela utakmicu kraju i stigla do tri boda protiv Širokog Brijega i druge pobjede protiv tima sa Pecare.

Lokomotiva ima šest osvojenih bodova, uz dvije utakmice manje. Dok Široki ima četiri boda. Naredno kolo lokosice idu u Mostar, gdje će odmjeriti snage protiv ekipe Emine, a Široki dočekuje kod kuće Fortunu iz Živinica.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Široki Brijeg 3:0 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Milana Marković (Šekovići), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti karton: M. Radoš (Široki Brijeg).

Lokomotiva: Okanović, Ilić, Stokić, Bitević, Trujić, Ždero (od 88. Lizdek), Smiljanić, Malinović (od 85. Nakičević), Crnobrnja, Damjanović, Lepanović (od 90. Vidović).

Trener: Milorad Ilišković.

Široki Brijeg: J. Radoš, Šaravanja, Mikulić (od 60. Brzović), Glavota, Soldo, M. Radoš, Filipović, Bogdan, Bagarić, Čepo, Buhač.

Trener: Ivana Kvesić


Iskra 6 : 0 Drina
SFK 2000 10 : 0 Fortuna
Lokomotiva 3 : 0 Široki Brijeg
Radnik Bumerang 1 : 3 Emina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 1 1 0 0 3
2 Iskra 1 1 0 0 3
3 Lokomotiva 1 1 0 0 3
4 Emina 1 1 0 0 3
5 Radnik Bumerang 1 0 0 1 0
6 Široki Brijeg 1 0 0 1 0
7 Drina 1 0 0 1 0
8 Fortuna 1 0 0 1 0