XS
SM
MD
LG

Prijateljstvo nema granice

Tomo Marić, Boro Vujić, Renato Buhić, Josip Bevanda i Slavko Basara


Za iskrene prijatelje ne postoje nikakve granice, a kada su u društvu vreme najbrže prolazi. Tako je bilo i prilikom dolaska Josipa Bevande iz Širokog Brijega i Renata Buhića iz Mostara u Banjaluku, imali su poslovne i profesionalne obaveze, ali i odvojili posebno vreme da se vide prijateljima: Tomom Marićem, Rodoljubom Petkovićem, Stašom Košarcem, Borom Vujićem, Slavkom Basarom…

-Lepa je Banjaluka i uvek rado volim da dođem u nju. To je grad mladosti, stalno se osećam ispunjeno i veselo, pogotovo što imam veliki broj prijatelja s kojima mi je lepo i uvek nađemo zanimljive i neiscrpne teme o kojima rado pričamo. Naravno, fudbal je nazaobilazan u svim našim susretima. Sada sam u fudbalskoj penziji i imam vremena da putujem i gledam utakmice – istakao je Josip Bevanda, predsednik Fudbalskog saveza Zapadno hercegovačke županije.

Renato Buhić je delegat na utakmicama Premijer lige BiH, a tu ulogu obavljao je i na Kup susretu u Mrkonjić Gradu gde su se sastali domaća Sloboda i gosti iz Širokog Brijega.

-Banjaluka i Mostar imaju sličnosti, mirišu na srednjoevropske gradove i svaki put kada obavljam delegatske uloge u Krajini dolazim na spavanje u Banjaluku kako bih se video i ispričao sa prijateljima, razmenio mišljenja i iskustva – rekao je Buhić.

Boro Vujić iz Gornjih Podgradaca s Kozare, bivši fudbaler Sloge, došao je da vidi Bevandu i Buhića jer su u jednom periodu bili saradnici u Fudbalskom savezu BiH i od tada nerazdvojno prijateljstvo traje.

-Imamo mnogo zajedničkih dana i rado se sećamo uspomena, vremena koje smo provodili skupa. Kad putujem za Hercegovinu uvek se javim, ako nemamo mnogo vremeno, ono ima bar za jednu brzinsku kafu – priča Vujić.

Tomo Marić je besedio o svojim novinarskim zadacima u Hercegovini, pa je tako i ispričao kako je kao reporter banjalučkog “Glasa” pravio reportažu o Gospi u Međugorju, 1981. godine, što su, posebno Bevanda i Buhić, sa posebnim oduševljenjem slušali. 

Teško je danas naći prijatelje, a kada ih već imate, onda trebate da uradite sve da ih i zadržite. Do sledećeg viđenja i novih beseda.
Sportski Žurnal