XS
SM
MD
LG

Mladost GAT protutnjala Ivanjicom, na redu derbi jeseni sa liderom iz Inđije

Igrači Mladost GAT-a proslavljaju trijumf u Ivanjici

Novajlija se ne šali i u Ivanjici su uknjižili treću pobedu u poslednje četiri utakmice. Granitna odbrana Novosađana (primili tek pet golova) i racionalni navalni red bili su dovoljni da u konto upišu osam pobeda i sa 27 bodova drugi su na tabeli. Poredak se može promeniti već narednog vikenda u Čelarevu, kada će ugostiti vodeću Inđiju. 

U osvrtu na derbi u Ivanjici, trener Žarko Đalović kaže da uvek idu na pobedu. Svakog protivnika poštuju, ali se nikog ne plaše. Znali su da Javor Matis ima  iskusnu ekipu, sa najvećim brojem superligaških igrača, i da su zadržali kostur tima. U pitanju je, kaže, dobro organizovan klub, dobro selektirani, i znalo se da će u pristupu biti otvorena i tvrda utakmica.

- Domaćin je agresivno otvorio meč, imali šanse, ali mi smo u par navrata dobro odgovorili. Postigli smo gol iz prekida, posle akcije Karaća i pogotka glavom Ožegovića u 70. minutu. Do kraja smo bili koncentrisani na našu igru, uspešno parirali i osujetili nastojanja domaćina koji je pokušavao bezuspešno da promenom formacije ugrozi naš gol za koju smo imali adekvatni odgovor - sumira utiske prvi asistent Ljubomira Ristovskog, i dodaje da su na igrače svi u klubu ponosni. Radi se, veli, o grupi sjajnih karakternih sportista, i njihovom primernom odnosu prema obavezama.

U osvrtu na sledeći derbi, Đaković napominje da na svakoj utakmici imaju isti pristup, i to se neće promeniti bez obzira na snagu protivnoka. Posle meča u Ivanjici okrenuti su Inđiji, pažljivo će analizirati igru rivala, pripremaju materijal i nema sumnje da će spremni i kompletni dočekati protivnika.