XS
SM
MD
LG

Aleksandar Linta veruje u Zmajeve

Uprkos velikom rezultatu napravljenom prošle sezone u prethnom klubu sa svojim timom ljudi, gospodin Aleksandar Linta se u Voždovac vratio bez velike pompe, skromno i sa velikom željom da rezultat govori umesto njega.

Takav pristup doveo ga je u situaciju da je već posle svoje druge utakmice ostvario rezultat o kom se i dalj priča jer je na gostovanju u Subotici ostvario ubedljivu pobedu protiv ekipe Spartaka koja je ujedno i rekordna kada pričamo o postignutim golovima van Krova u elitnom takmičenju.

Posle utakmice u Subotici, dok su utisci još uvek bili sveži porazgovarali smo o tome da li je ovako ubedljiv Voždovac nešto što možemo očekivati u nastavku sezone.

”Iskreno se nadam da i u sledećim utakmicama možemo da predstavimo možda ne ovako ubedljiv Voždovac, a možda i ubedljiviji, ali da to izgleda ovako kako je izgledalo na utakmici protiv Spartaka”, započinje šef struke Zmajeva.

”Naravno, ima tu dosta stvari na kojima je potrebno raditi, sve ovo je jedan roces. Uspeh nikada nije konačan, moramo da zadržimo ovu dobru energiju jer nam ona pomaže kako ofanzivno, tako i defanzivno”, obazriv je gospodin Linta.

Zadovoljstvo je bilo evidentno, ali je sve zasluge pripisao kako igračima, tako i svom stručnom štabu na prikazanoj igri.

Trenutno smo na polovini druge reprezentativne pauze u sezoni koja je omogućila novom stručnom štabu više vremena nego što su imali po dolasku za rad sa ekipom.

”Naš trenažni mikro-ciklus tako je zamšljen i koncipran da igrači svežinu zadrže na utakmici. Kroz neko iskustvo koje imam od ranije, mislim da smo uspeli da namestimo da igrači izgledaju tako kako su izgledali u Subotici.”

Tokom prethodnih mesec dana na Krovu je viđena drugačija atmosfera i neki specifičan odnos koji dolazi iz velikog međusobnog poštovanja trenera i igrača. U čemu je tajna takve konekcije između Aleksandra Linte i njegovih igrača?

”Moj odnos prema njima najviše je baziran na iskustvu koje ja nosim kao nekadašnji igrač. Za mene, oni su svi prvo ljudi, pa tek onda fudbaleri. Bio sam u njihovoj poziciji, baviti se fudbalom nije lak posao. Njihov život je pun uspona i padova. Svako od njih ima svoje želje i ambicije i to nije ni malo lako ostvariti. Moj tim i ja smo tu da im pružimo podršku i da im pomognemo da potencijal koji mi vidimo da imaju, oni samo iznesu na terenu.”